Blog

Zo heb jij een geslaagde elektrische fietsvakantie

  • Desmond
  • 29 augustus 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vakantie op de fiets

Op zoek naar een actieve budgetvakantie? Dan is een fietsvakantie natuurlijk een fijne optie. Maar voor velen kan een ‘fietsvakantie’ behoorlijk uitdagend klinken. Misschien een tikkeltje té actief? Dan is er nu het ideale middenweg. Een fietsvakantie met de elektrische fiets! Een actieve vakantie, maar je redt je zeker ook wel als je geen dijk van een conditie hebt. Hoe pak je dat aan, zo’n elektrische fietsvakantie? Welk type fiets is geschikt? Waar ga je naartoe? Hoe bereid je je voor? Wij helpen je op weg naar een geslaagde fietsvakantie. 

Fietsvakantie met de elektrische fiets: dat wil je!

Het is de ideale mix van een actieve vakantie, die toch relaxed genoeg is zodat je wel kan ontspannen. Het is immers je vakantie. Je kunt behoorlijke afstanden maken, zonder dat je uitgeput op de plaats van bestemming aankomt. Je kunt zonder zorgen je fiets zo volladen als je wil, doordat jij lekker fietst met trapondersteuning. Je kunt gemakkelijk heuvels en zelfs bergen trotseren terwijl je geniet van het uitzicht, in plaats van jezelf helemaal in het zweet werken. Kortom: dit wil je! 

Welke elektrische fiets is geschikt voor fietsvakantie? 

Als je bergen wil gaan trotseren, met een volgeladen fiets, dan heb je daar natuurlijk wel een krachtige elektrische fiets voor nodig. Welke fiets is geschikt? Waar moet je op letten? 

  • Ten eerste heb je natuurlijk een fiets nog met een goed stabiel frame, voor bagage achterop en voorop.
  • Goede remmen zijn van belang, zodat jij met volle bepakking van een berg zoeft en toch veilig tot stilstand komt. 
  • Zorg voor een fiets die een goede ergonomische houding ondersteunt, je zal heel wat uren op de fiets doorbrengen. 
  • Dan is ook het type motor belangrijk: een voorwielmotor is prima geschikt voor een stadsfiets, maar vaak iets minder krachtig dan bijvoorbeeld een achterwielmotor. Deze laatste categorie motoren zijn daarom beter geschikt voor een fietsvakantiefiets.  
  • Zorg voor een fiets met een flink bereik: dus een accu met een behoorlijke capaciteit. Je accu zal met een volbeladen fiets en/of heuvels sneller leegraken, overweeg dus zeker om een tweede accu mee te nemen.

De beste reisbestemmingen op de fiets

Je kunt heerlijk op fietsvakantie in Nederland, maar we kunnen ons voorstellen dat je het ook heel leuk vindt om andere landen te ontdekken op de elektrische herenfiets of elektrische damesfiets. België, Duitsland en Frankrijk zijn mooie, fietsvriendelijke bestemmingen. Wil je lekker halverwege Frankrijk of Duitsland een route starten? Dan kun je bijvoorbeeld op de trein stappen met je fiets, zodat deze je alvast een eind op weg brengt. Ken je bijvoorbeeld de Loire-route in Frankrijk? Een prachtige route waar je de Loire rivier blijft volgen. De rivier voert je langs schattige plaatsen en indrukwekkende kastelen. De route meet 900 kilometer in totaal. Vind je dit te ver? Dan kun je natuurlijk prima een stukje uitkiezen. 

Wat neem je verder mee? 

Neem sowieso een helm mee, vooral als je naar het buitenland gaat. In veel landen zul je niet zulke duidelijke fietspaden tegenkomen als in Nederland en zul je soms naast auto’s rijden. Daarnaast zul je ongetwijfeld heuvelachtiger terrein tegenkomen. Een helm is daarom een noodzakelijke veiligheidsmaatregel. Ga je kamperen? Neem dan lichtgewicht kampeerspullen mee. Liever met minder bepakking op weg? Dan kun je beter hotelletjes en B&B’s op de route aan doen. Zorg voor goede kaarten en/of fietsapps voor de route. Volg je de route via de app? Zorg dan ook voor een (zonne)oplader voor je telefoon, zodat je deze lekker tijdens het fietsen kunt opladen!  

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht