Blog

Ibiza, het eiland voor iedereen!

  • admin
  • 17 maart 2022
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Party Island Ibiza

Er wordt altijd gedacht dat een vakantie naar Ibiza alleen kan bestaan uit alcohol en feesten. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen strandfeesten een een bruisend nachtleven. Ibiza is namelijk ook rijk aan natuur en is het ideale eiland om eens lekker tot rust te komen. Het hangt er natuurlijk wel vanaf naar welke plaats je gaat en wat je precies wil beleven op Ibiza. Wil jij Ibiza ontdekken? Hieronder zetten we alle plekken voor jou op een rijtje.

Het rustige Portinatx

Dit plekje op Ibiza is dé ideale bestemming voor koppels of gezinnen met kinderen. Portinatx ligt in een diepe baai verscholen en er haast een heerlijke rustige sfeer. Er zijn meerdere zandstrandjes te vinden om tot rust te komen. Voor degene die wel van zwemmen houden is dit een prachtige plek om te verblijven. Vergeet ook zeker niet te gaan snorkelen, want daar is deze baai het aangewezen plekje voor. Het dorp is vrij klein, maar er zijn wel lekkere restaurants te vinden. De avond kun je altijd afsluiten in één van de barretjes. Winkels en supermarkten vind je hier ook, maar niet in overvloed. 

Het gezellige Cala Vadella

Ook dit rustige dorpje is weer gelegen in een baai, maar wel tussen mooie groene heuvels. Je zit hier precies tussen de rust en de drukte in. 10 minuten verder ligt namelijk de drukke badplaats San Antonio. Doordat je wel in het rustige gedeelte van Ibiza verblijft, maar toch dichtbij het bruisende gebied zit, is Cala Vadella één van de leukste plaatsen op Ibiza. Het is het perfecte plaatsje als je het beste van twee werelden met elkaar wil combineren en Ibiza van twee kanten wil leren kennen. Om te zwemmen, snorkelen en waterfietsen verblijf je lekker in Cala Vadella. Wil je bezienswaardigheden bezoeken of een drankje gaan doen? Dan kun je beter naar één van de andere badplaatsen reizen. Gelukkig ligt San Antonio op tien minuten afstand. 

Het populaire Playa d’en Bossa

Deze badplaats is heel populair onder de jongeren. Dit komt voornamelijk door alle uitgaansgelegenheden die hier te vinden zijn. Er zijn niet alleen discotheken, maar ook feestcafés en strandbars te vinden. Als je naar Ibiza gaat, wil je natuurlijk ook één van de wereldberoemde clubs bezoeken. Dan ben je in Playa d’en Bossa dus aan het goede adres. Feesten kun je hier als de beste. Bovendien ligt het centrum van Ibiza stad ook dichtbij, waar je ook nog een avondje uit kunt gaan. Uiteraard hoort uitrusten op het strand ook bij een vakantie naar Ibiza. In deze badplaats bruist alles wat meer. Dat betekent dat er overdag watersporten zijn en luchtkussens, maar ook dat je een bezoekje kunt brengen aan het waterpretpark. 

Het mooie Ibiza stad

Of je nou naar Ibiza komt om te feesten of voor de ultieme rust. Als je er bent, wil je uiteraard een bezoekje brengen aan de prachtige Ibiza stad. Er zijn hier veel oude wijken te vinden, die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je trip. Dalt villa is bijvoorbeeld zo’n wijk. Het is net een openluchtmuseum, omdat er overal historische gebouwen te vinden zijn. ‘S avonds zijn de stadsmuren en trappen mooi verlicht, wat eruit ziet als een sprookje. Dat is natuurlijk een echte aanrader. 

De meeste wijken in Ibiza stad kun je juist het beste overdag bezoeken. ‘S avonds zijn de smalle straatjes niet altijd veilig, dus houd daar zeker rekening mee. Voor wie er wil winkelen tot midden in de nacht, moet naar La Marina gaan. Je kunt hier winkelen bij de chique winkels, zoals juweliers, interieurzaken en leuke boutiques. Overdag wil je deze wijk ook zeker niet overslaan. Er zijn namelijk prachtige dure jachten te spotten en je kunt zelf de boot op stappen naar één van de dichtstbijzijnde eilanden.

Uw reactie

Deel dit bericht