Blog

Zo bespaar je op je autovakantie

  • admin
  • 22 februari 2023
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Besparen Tijdens Autovakantie

Droom je ook al van je volgende reis, maar maak je je toch zorgen over wat je – zeker in deze tijden – financieel aankan? Dat is heel normaal. Heel wat mensen geven aan dat ze twijfelen over hun reisbudget en overwegen een goedkoper alternatief dan de reizen die ze tot hiertoe maakten. Gelukkig kunnen wij je met een paar trucs al op weg zetten zodat je goedkoper op reis kan vertrekken. Deze keer geven we je een aantal tips om te besparen op je autovakantie! 

 

Bewaar het overzicht

De grote kostenpost bij een autovakantie is natuurlijk je brandstof. En tegelijk valt dat al bij al nog mee. In een auto kunnen namelijk al snel vier of vijf personen meerijden zonder dat dat je kosten in grote mate beïnvloedt. Bij een vlieg- of treinreis is dat wel even anders. 

Toch houd je maar beter je brandstofverbruik in de gaten. Dat kan bijvoorbeeld door te werken met een tankkaart. Vaak is die gelinkt aan een app waarbij je je verbruik en brandstofkosten kan opvolgen. Vaak zijn er ook acties of kortingen aan zo’n tankkaarten gelinkt, dus zeker het overwegen waard! 

Slim tanken

De wachtrijen aan sommige tankstations liegen er niet om: het maakt wel degelijk uit waar je tankt. Kies je tankstation daarom slim uit. Stippel op voorhand je route uit en bepaal waar je gaat tanken, of zoek op voorhand uit waar je het best kan tanken eens je op je bestemming bent. Dat kan je op het einde van de rit heel wat kosten besparen. 

Wacht dus niet tot het brandstofpijltje in je dashboard bijna buiten beeld valt: snel moeten beslissen is sowieso de duurste optie. Bepaal op voorhand waar je wil tanken – bijvoorbeeld omdat je er je tankkaart kan gebruiken – en stop er snel genoeg. 

Rustig aan

Hey, het is vakantie. Waarom zou je je opjagen? Uit studies blijkt dat je aan 100 km per uur tot wel 25% minder brandstof verbruikt dan aan 130 km per uur. En niet alleen rijd je een pak zuiniger, het is ook veel veiliger. Haal je voet dus wat vaker van het gaspedaal, rijd rustiger en geniet van de extra tijd die dit oplevert. Beter zuinig en relaxed op je bestemming aankomen dan helemaal opgejaagd en met net te veel brandstof door de tank gejaagd! 

Naast deze tips is het natuurlijk ook nog steeds belangrijk dat je er een zuinige rijmethode op nahoudt. Anticiperen, uitbollen, snel schakelen… Al deze gewoontes besparen je ook heel wat brandstof, maar gelden uiteraard niet enkel voor je autovakantie!

Uw reactie