Naar Cyprus

Beoordeling: Cyprus

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Gran Canaria

Populaire bestemmingen


cyprus (1)Cyprus is één van de minder bezochte eilanden van Europa, terwijl het één van de meest zonzekere bestemmingen is. Het eiland heeft van alles te bieden: zon, zee, cultuur, bezienswaardigheden, bergen, uitgaansgelegenheden en nog veel meer! Kortom de ideale vakantie. Cyprus bestaat al 10.000 jaar waardoor het land vol staat met overblijfselen uit het verre verleden.

 

 

Stranden

De stranden van Cyprus behoren tot de schoonste van Europa dus die zijn zeker een aanrader. De stad Limassol heeft nog een aantal onontdekte stranden die vooral bezocht worden gezinnen en stellen. Op het Aphrodite strand in Limassol kunnen de watersportliefhebbers hun hart ophalen. Hier worden vele watersporten aangeboden. De stad Larnarka is ook een bekende badplaats. Fargas staat bekend om de diverse sporten, zoals volleybal en watersporten. Dit is een zeer toeristisch strand. Nissi beach in Agia Napa is het bekendste strand van Cyprus. Dit strand wordt vooral bezocht door jongeren. Verder is ook de plaats Pafos aan te raden. Hier vind je stranden waar veel gezinnen graag heen gaan.

Nicosia

NicosiaDit is de hoofdstad van Cyprus. Het centrum bestaat uit veel bezienswaardigheden, zoals kerken, moskeeën en musea. Je vindt er kleine straatjes en winkeltjes die de stad een knusse indruk geven. De inwoners van Nicosia zijn zeer vriendelijk en beginnen graag een gesprek met je.

Lefkosia

In lefkosia zijn een hoop dingen te bezoeken en te beleven. Wie graag de geschiedenis van een land wil achterhalen kan dat hier volop doen. Kasteliotissa bijvoorbeeld. Dit is een middeleeuwse hal uit de 13e en 14e eeuw en hoort bij het paleis van de Lusignan. Nu dient de hal als cultureel centrum. Als je in Laika Geitonia komt ga je heel wat jaren terug in de tijd. Deze autovrije buurt ligt tussen oude stadsmuren en heeft veel traditionele huizen en de straatjes zijn nog in perfecte staat. Bij de Makedonitissa-graven vind je de militaire begraafplaats waar veel soldaten begraven liggen die vermoord werden tijdens de Turkse invasie. Deze begraafplaats ligt vlakbij het klooster van makedonitissa.

Lemesos

LemesosDeze stad wordt ook wel Limassol genoemd. Het ligt in het zuiden van Cyprus en is de één na grootste stad van het eiland. De cultuur en geschiedenis spat van Lemesos af. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid is waarschijnlijk het middeleeuwse kasteel. De burcht van Kolossi is tevens erg leuk om te bezoeken in deze stad. Deze burcht komt uit de dertiende eeuw. Ook aan te raden is de Kourris-vallei, op twintig minuten rijden van lemesos. Hier liggen indrukwekkende monumenten, zoals de 12e eeuwse kerk. In deze kerk vind je wandschilderingen die al die tijd bewaard zijn gebleven.

 

Pafos

Dit is een havenstad aan de kust van Cyprus. Pafos is een belangrijk cultureel centrum voor de Middelandse Zee. Je vindt er verschillende soorten stranden, wat meer rustige stranden en de stranden waar veel jongeren bijeenkomen. Het mooiste strand vind je bij de Rots van Aphrodite. Het water is hier kristalhelder en de omgeving is adembenemend.

Goedkoop naar: Cyprus?

Vind jij Cyprus leuk?