Naar Denemarken

Beoordeling: Denemarken

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Duitsland

Populaire bestemmingen


Denemarken is een land dat perfect is voor het hele gezin. Je kunt er veel fietsen, wandelen, naar het strand of je kunt een van de pretparken bezoeken. Met de auto ben je na ongeveer zes uur rijden al bij de Deense grens. Het land heeft wel 400 eilanden die allemaal prima te bereiken zijn.  Door deze eilanden zit je overal waar je bent dichtbij het strand.

Kopenhagen

Denemarken KopenhagenKopenhagen is een stad met veel historische bezienswaardigheden en deze zijn allemaal binnen een afstand van een half uur. één van de bekendste bezienswaardigheden is ‘Arnalienborg’ het koninklijk paleis. Dit paleis heeft een klein museum waar je de privéverblijven van de voorouders van de koningin kunt bekijken. Op een afstand van 20 minuten wandelen ligt het kasteel ‘Rosenborg’, het koninklijk zomerpaleis met een interieur dat al 400 jaar oud is. Je kunt er ook voor kiezen om met een rondvaartboot de stad te verkennen. Tijdens deze vaart kun je verschillende bezienswaardigheden bekijken, zoals het ‘Operagebouw’, het ‘Koninklijk Deens Theater’ en de ‘Zwarte Diamant’. Ook kom je langs de ‘Kleine Zeemeermin’, het symbool van de stad dat al meer dan 100 jaar bestaat. het meest bijzondere van Kopenhagen is Nyhavn, een wijk met kleurrijke huizen, oude schepen en traditionele restaurants. Als je in de stad bent moet je zeker Tivoli bezoeken. In dit park vind je klassieke tuinen, kermisattracties en prachtige bloemperken. Hier worden ook regelmatig concerten gehouden.

Bornholm

BornholmBornholm, een rotsachtig eiland van net 45 kilometer groot, heeft een zandstrand van wel 25 kilometer lang. Wil je liefer iets actiefs doen ? Dan kun je gebruik maken van het fietsennetwerk van 250 kilometer waarmee je het hele eiland kan ontdekken. Ook kun je wandelen door de bossen of de rotsen beklimmen. Bornholm is ook een heel artistiek eiland. Je kunt er 3000 jaar oude otstekeningen vinden of je kunt deelnemen aan één van de vele workshop waarbij je je eigen talenten kunt ontdekken. Als je van vis houdt zit je ook goed op dit eiland, want in de havenstadjes kun je genieten van de lokale visgerechten.

Mon

Ben je een natuurliefhebber, maar wil je ook dat je kinderen het naar hun zin hebben? Dan zou je het eiland Mon kunnen overwegen. Hier kun je genieten van de indrukwekkende natuur. De hoge krijtrotsen zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Ondertussen kunnen de kinderen paardrijden, vliegeren of broodbakken boven een groot kampvuur. Het eiland is makkelijk bereikbaar vanaf andere eilanden door middel van bruggen. In het bezoekerscentrum kun je een indruk krijgen van de 70 miljoen oude historie van het eiland.

Attractieparken

LegolandDenemarken heeft attractieparken in overvloed. Het meest bekende park is LEGOLAND. Dit is de eerste die geopend is in Europa. Dit park bestaat uit miljoenen legosteentjes. Als je speciaal voor dit park naar Denemarken komt zou je kunnen overnachten in vakantiepark Lalandia. Dit park ligt tegenover LEGOLAND en heeft het grootste zwembad van Denemarken.
Givskud Zoo, oorspronkelijk een leeuwenpark, is een van de bekendste dierentuinen van Denemarken. Deze dierentuin bestaat uit een groot safaripark en een savanne met olifanten, giraffen en zebra’s. Het park is opgericht in 1969 met de bedoeling om hier alleen leeuwen los te laten lopen. Vanwege het grote succes kwamen er steeds meer diersoorten bij. Zo kwam er in 1998 een gorillafamilie in het park en tot op het moment van vandaag is het park nog in ontwikkeling.
Het tropisch zwemparadijs ‘Aquadome’ dat naast LEGOLAND ligt is ook zeker een aanrader als je met kinderen op vakantie gaat. Dit park heeft een oppervlakte van 10.000 m2 met een luchttemperatuur van ongeveer 30 graden. U waant zich daadwerkelijk in de tropen. Er zijn veel wateractiviteiten en wildwaterglijbanen voor het hele gezin. Voor mensen die graag willen ontspannen is er ook een sauna en zijn er verschillende bubbelbaden.
60 kilometer naast dit zwemparadijs vind je VikinigeCenter waar kinderen voor één dag een viking kunnen zijn.

Goedkoop naar: Denemarken?

Vind jij Denemarken leuk?