Naar Hurghada

Beoordeling: Hurghada

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Egypte

Populaire bestemmingen


egypte hurghadaHurghada is naast Sharm-el-Sheikh de populairste toeristische bestemming van Egypte. Een vakantie naar Hurghada is ideaal voor zonzoekers, want de zon schijnt hier het hele jaar door en de gemiddelde temperatuur komt niet onder de 20 graden. Regen zul je hier ook niet gauw aantreffen. Als je houdt van stranden, zon en leuke excursies, zit je goed in Hurghada!

Hurghada ligt feitelijk middenin de woestijn. Dat betekent dat het er in de zomermaanden bloedheet en kurkdroog kan zijn. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben! Mogelijk vind je een Hurghada-vakantie in het voor- of naseizoen (of zelfs in de winter) prettiger. Je doet er wel goed aan er rekening mee te houden dat je in een vrij traditioneel Arabisch land bent. Topless zonnen wordt in Hurghada (en in de rest van Egypte) niet gewaardeerd. Hetzelfde geldt voor al te blote kleding en te intieme omgangsvormen. Het is goed om hier even bij stil te staan, voordat je naar Hurghada afreist.

Prettig op vakantie in Egypte

Hoe dan ook, in en om Hurghada vind je alles wat een vakantie voor jou prettig maakt. En niet alleen voor jou, maar voor je hele gezin, want hier kun je prima heen met (kleine) kinderen. Zo kun natuurlijk heerlijk relaxen op het strand, maar ook uitgebreid shoppen op de kilometerslange boulevard, waar je een breed aanbod aan winkels treft. De kinderen zullen zich geweldig vermaken in een van de waterparken in de omgeving. Houd je van lekker uitgaan tot diep in de nacht? Ook dan zit je hier goed. Hurghada heeft een bruisend uitgaansleven met vele cafés, bars en disco’s waar je je tot diep in de nacht vermaakt. En dat alles op enkele uren vliegen van Nederland.

Cultuur in Hurghada

Piramides van GizehOok op cultureel gebied heeft deze populaire Egyptische badplaats het nodige te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat Hurghada ooit een belangrijke Romeinse havenplaats was? Nog steeds vind je in het oude stadsgedeelte resten van vroegere beschavingen. En natuurlijk hoef je je dosis cultuur tijdens jouw vakantie niet te beperken tot de stad zelf. Vanuit Hurghada kun je verschillende uitstapjes maken. Naar andere stranden, maar ook naar de woestijn voor een kameelrit of natuurlijk naar het geweldige Luxor met z’n bijzondere tempels. Heb je meer tijd tot je beschikking, dan kun je bijvoorbeeld ook een Nijlcruise overwegen. Wil je ook de Piramide van Cheops zien, dan moet je een tripje naar Caïro maken.

Duiken bij Hurghada

Duiken bij HurghadaHurghada ligt aan de Rode Zee, en deze staat bekend als een van de beste duikgebieden ter wereld. De felle zonnestralen dringen diep de heldere zee binnen en verlichten al het mooie dat zich onder water bevindt. Vissen in schitterende, fluorescerende kleuren en de meest grillige en kleurrijke koraalriffen. Duiken is hier geen inspanning, maar puur plezier. Ook als je nog nooit gedoken hebt, is Hurghada een prima bestemming om het te leren. Vind je het toch nog een beetje eng om diep onder water te gaan? Snorkelen is hier ook een feestje!

Goedkoop naar Hurghada

De NijlNog een voordeel van een vakantie in Hurghada: het is niet duur. Al voor een paar honderd euro per persoon boek je een vakantie van acht dagen, inclusief vlucht en een prima all inclusive-hotel. Wil je dus genieten van de zon, cultuur en zee, en niet te veel betalen? Vergeet dan Hurghada niet aan je lijstje toe te voegen! De precieze prijzen en de goedkoopste aanbiedingen ontdek je op GoedkopeVakantie.com in een handomdraai! Je vliegt er trouwens in minder dan vijf uur naartoe en de transfer vanaf het vliegveld duurt zo’n dertig minuten.

Goedkoop naar: Hurghada?

Vind jij Hurghada leuk?