Naar Canarische Eilanden

Beoordeling: Canarische Eilanden

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Spanje

Populaire bestemmingen


De Canarische eilanden (Islas Canarias in het Spaans) hebben eigenlijk niet zo heel veel met Spanje te maken, behalve dat ze Spaans grondgebied zijn. Alleen al de afstand tot het vasteland van Spanje – meer dan 1.100 kilometer – maakt deze eilandengroep een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar goed, de Spanjaarden veroverden ze in de 15de eeuw op de oorspronkelijke bevolking en ze zijn sindsdien in Spaanse handen.

De door vulkanisme gevormde Canarische eilanden liggen op zo’n 3.600 kilometer afstand van Nederland op 100 kilometer voor de kust van Zuid-Marokko. Ze behoren tot één van de 17 autonome regio’s van Spanje en ze hebben twee hoofdsteden: Santa Cruz (op Tenerife) en Las Palmas (op Gran Canaria). Er zijn dertien Canarische eilanden, maar de grootste zeven zijn het belangrijkst: El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, La Palma, Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife. Vooral die laatste drie zijn erg populair onder zonzoekende Nederlanders. Fuerteventura met z’n prachtige zandstranden is bezig aan een opmars en El Hierro, La Gomera en La Palma zijn vooral in trek bij natuur- en wandelliefhebbers.

Altijd zon

De Canarische eilanden doen het altijd goed als bestemming als het tijdens de Nederlandse zomer niet meezit. Het klimaat is er zelfs ‘s winters (met temperaturen rond de 20 graden) nog altijd mild. Even een zonnetje meepakken in de wintermaanden is dus ook goed te doen op de eilanden.

Het gunstige klimaat doet bananenbomen goed groeien en hier haalde de bevolking van de eilanden tot voor kort dan ook haar inkomsten uit. Aan het einde van de vorige eeuw kwamen de eilanden als zonbestemming voor Europeanen pas echt in opmars. Tegenwoordig komt meer dan 80% van de inkomsten voor de autonome regio uit het toerisme. Op de kleinere eilanden leeft men nog steeds veel van landbouw en visserij.

Waarom naar de Canarische Eilanden?

De meeste vakantiegangers komen niet voor het culturele aanbod naar de Canarische eilanden, maar toch biedt elk eiland wel iets qua historische overblijfselen of musea. Ook is de natuur op elk eiland anders, waardoor elk een unieke sfeer heeft. Je doet er goed aan van tevoren na te gaan waarvoor je naar één van de eilanden afreist. Voor de witte zandstranden moet je op Fuerteventura zijn, voor de rust en de natuur ga je naar El Hierro, voor een vakantie met kinderen moet je op Lanzarote zijn en voor homovriendelijke feesten ga je naar Gran Canaria.

Goedkoop naar: Canarische Eilanden?

Vind jij Canarische Eilanden leuk?