Naar Estland

Beoordeling: Estland

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Hongarije

Populaire bestemmingen


Estland natuurEstland is een en al historie. Deze republiek staat bekend om de historische landschappen, de historische hoofdstad Tallinn en het Peipusmeer. Estland ligt in Noordoost-Europa en behoort tot de Baltische landen Litouwen en Letland. Het bijzondere van Estland is dat het groter dan Nederland is, maar het heeft slechts 1,3 miljoen inwoners. Je vindt er weinig campings, maar in het hele land mag je wildkamperen. Door de kou wordt het aangeraden om één van de vele hotels van Estland te boeken.

Tallinn

TalinnDit is de hoofdstad van Estland. Ongeveer een derde van de inwoners van Estland woont in deze stad. Het ligt in het noorden. Er is voor ieders wat wils in deze stad. Iedereen die van Cultuur, architectuur, winkelen of geschiedenis zit hier goed. Door het middeleeuwse karakter en het uitzicht op de Toompea (de Domberg) is het net of je in een sprookje terecht bent gekomen. Het Vrijheidsplein (Vabaduse Väljak) ligt aan de rand van de stad en is deel van het Werelderfgoed. Dit plein is altijd een nationaal symbool geweest voor Estland. Rondom het plein zie je veel Art deco huizen. Een bijzondere bezienswaardigheid in deze stad is de Sint-Olafkerk uit 1267 met een torenspits van wel 124 meter hoog. De toren was ooit 159 meter, maar door de onweer en brand is er een deel verloren gegaan. Het beklimmen van deze toren is zeker een aanrader. Voor de geschiedenisliefhebbers is het wellicht het Bezettingsmuseum interessant. dit museum gaat over de laatste 50 jaar van de Sovjetbezetting. De kunstliefhebbers kunnen terecht in de diverse galeries en kunstmusea en het openluchtmuseum is voor iedereen wel aan te raden, ook voor kinderen. In dit museum kun je meemaken hoe de inwoners vroeger leefden. Er zijn oude huizen, boerderijen en verschillende voorbeelden.

Andere aanraders

tartuIn Pärnu kun je heerlijk ontspannen in de verschillende spa’s en het lange strand. In de zomer is het wel erg druk, maar in de winter vind je er niet veel mensen. Ook kun je er verschillende sporten beoefenen. Voor jongeren is Tartu erg interessant. Er zijn veel pubs en restaurants te vinden die heel goedkoop zijn. In de zomer zijn alle studenten weg, dus is er genoeg plek voor toeristen. Peipsi is het grootste meer van Estland en is omring door mooie stranden en kleine vissersdorpjes. De hotels rondom dit meer zijn goedkoop en als je liever wil kamperen kan dit ook zonder op een camping te hoeven zitten. Wildkamperen is namelijk toegestaan.

Goedkoop naar: Estland?

Vind jij Estland leuk?