Naar Hongarije

Beoordeling: Hongarije

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Bulgarije

Populaire bestemmingen


Hongarije kleinHongarije ligt in Midden-Europa en is ongeveer twee keer zo groot als Nederland, maar het heeft slechts tien miljoen inwoners. Een kwart van alle inwoners woont in Boedapest of één van de voorsteden. Aan het eind van de 15e eeuw was Hongarije één van de machtigste landen van Oost-Europa. Toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor Hongarije. Het land legt daarom de prioriteit vooral op het toerisme wat betreft de ontwikkeling. De prijzen in Hongarije zijn gemiddeld erg laag. Als je buiten het centrum uit eten gaat ben je ongeveer 15 euro kwijt voor twee personen. Een ideale vakantiebestemming dus voor een budgetvakantie!

Boedapest

BoedapestDeze stad is een samensmelting van twee verschillende steden. Boeda op de rechteroever van de Donau en Pest op de linkeroever. Boedapest bevat ondanks de vernielingen van de Tweede Wereldoorlog nog veel oude monumenten. In het historisch museum kun je de ontwikkeling van Boedapest vinden. Hongarije beschikt over meer dan 30 kilometer aan grotten. Verspreid over de stad zijn er negen grotten opengesteld voor publiek. In totaal telt Hongarije meer dan 3000 beschermde grotten. Het koninklijk Paleis staat op de Burchtheuvel in Boeda. Hierin zijn veel musea en kunstgaleries gevestigd. Een belangrijke bezienswaardigheid van Boedapest is ook de Mátáyskerk. In deze kerk werden de koningen gekroond en er werden koninklijke bruiloften gehouden. Pest staat bekend om het politieke, zakelijke en financiële leven. Het enorme parlementsgebouw was tot 1905 het grootste gebouw ter wereld. Achter deze kerk staat de St. Stephanusbasiliek. Hier wordt de gemummificeerde rechterhand van Stephanus, de eerste koning van Hongarije bewaard.
Boedapest is ook populair door de thermale baden met natuurlijk bronwater. Deze baden vind je vooral op het Margaretha-eiland midden in de Donau. Ook vakantiegangers die graag uitgaan zitten hier goed. Het uitgaansleven hier bestaat niet alleen uit cafés en terrassen, maar ook veel theaters en concertzalen.

Balatonmeer

Balatonmeer1Dit meer is het grootste binnenmeer van Midden-Europa en wordt ook wel ‘Het Hongaarse meer’ genoemd. Het is 77 km lang en 14 km breed. Het unieke van dit meer is dat het op de meeste plaatsen niet dieper is dan 3 meter. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 26 graden. Het Balatonmeer vormt één van de belangrijkste toeristische attracties van Hongarije. De zuidoever is veruit het populairst. Hier vind je veel luxe resorts, bars, café, nachtclubs en discotheken. De noordoever is populair door de rustige dorpjes, bossen, de vele minerale bronnen en wijngaarden. Deze oever is ook uitstekend voor wandelingen of fietstochten. In Salford wordt de paardenshow Salford regelmatig opgevoerd. Voor de paardenliefhebbers is dit zeker de moeite waard.

Velencemeer

VelenceDit meer is kleiner dan het Balatonmeer, maar ook zeker aan te raden. Doordat het meer een diepte heeft van 1,5 meter kan het water 26 tot 28 graden worden. Op dit water kun je ook goed zeilen en surfen. Aan de noordkant van het Velencemeer ligt het Velencegebergte waar je prachtige wandelingen kunt maken. In dit gebergte vind je ook een natuurreservaat waar diverse planten- en vogelsoorten voorkomen.

Siófok

Dit is de stad waar de meeste toerisme heen trekt. Siófok ligt aan het Balatonmeer. Deze stad staat bekend als de grootste badplaats van het land. Niet alleen de badplaatsen zijn populair maar ook het uitgaansleven. Er zijn veel bars, discotheken en nachtclubs te vinden. Er is zelf een Nederlandse bar (de Rembrandtpub) en een Nederlandse discotheek (Locomotion).In het centrum staat op het Szabadság-plein staat een 45 meter hoge watertoren. Wie toch een beetje rust wil kan naar Zala gaan, dit is een klein plaatsje in de heuvels. 

Eger

EgerEger is een stad met veel Turkse geschiedenis. Een deel hiervan is afgesloten voor het verkeer om de geschiedenis te laten herleven. De overblijfselen van de kerk die gebruikt werd tegen de Turken is in Eger nog steeds te vinden. Mocht je hierheen willen gaan, dan is eind juli het meeste aan te raden. Rond deze tijd worden er er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals ridderspelen, boogschutters, steltlopers en veel muzikale voorstellingen. In de stad vind je ook de Turkse badcultuur terug. Er zijn negen grote bassins, waarvan er zeven met warm bronwater zijn. Tegenwoordig kun je er ook een overdekt badhuis vinden.

Goedkoop naar: Hongarije?

Vind jij Hongarije leuk?