Naar Marmaris

Beoordeling: Marmaris

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Turkije

Populaire bestemmingen


Ook Marmaris is een populaire Turkse badplaats, maar iets minder massaal toeristisch in vergelijking met bijvoorbeeld Alanya. Marmaris is waarschijnlijk wel het mooist en Nederlanders weten dat, want die kom je ook hier heel veel tegen. Marmaris ligt aan een besloten baai met kristalhelder water aan de Lycische Kust, op het kruispunt van de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Het Griekse eiland Rhodos ligt vlakbij en vanuit Marmaris kun je er met de boot naartoe.

Het gebied is al duizenden jaren bewoond en alle belangrijke volken uit het verleden hebben er hun sporen achtergelaten. Marmaris heeft een mooie jachthaven met luxe plezierjachten en een Middeleeuwse binnenstad. Naast het oude centrum met z’n bazaar waar je heerlijk kunt winkelen, is er ook een toeristisch centrum met een brede boulevard, palmbomen en uitgebreide uitgaansmogelijkheden.

Stranden in en om Marmaris

Het strand van Marmaris is klein, wat misschien de reden is dat Marmaris wat minder populair bij rasechte zonaanbidders is. Iets verderop, buiten de stad, heb je echter betere stranden. Richting de stad Içmeler wordt het een stuk rustiger en breder. Voor de echte liefhebber zijn er echte topstranden op een halfuurtje van de stad, zoals het Cleopatrastrand. Marmaris is trouwens een prima bestemming om met de kinderen naartoe te gaan, door het zeer geleidelijk aflopende strand in de zee.

Uitgaan in Marmaris

In Marmaris is het uitstekend uitgaan. De stad heeft twee uitgaanscentra: Long Beach en Barstreet. In dit laatste gebied bevinden zich ook de grote discotheken. Je vindt hier ook veel Nederlanders (vooral in feestcafé De Rembrandt, in Het Leidse Plein en in Club Areena) en je kunt hier tot diep in de nacht doorfeesten.

Temperatuur

Net als in de andere plekken aan de zuidkust van Turkije kan het in de zomermaanden erg heet zijn in Marmaris. Temperaturen boven de 40 graden Celsius zijn zeker geen uitzondering. Een vakantie in september of oktober is aan te raden. Door het zeer milde klimaat heb je ook dan nog heerlijk zomerweer. Ook de turquoisegekleurde zee blijft vrijwel het gehele jaar lekker warm.

Vanaf Marmaris kun je ook goed excursies maken naar oudheidkundige plekken als Knidos, Kaunos, Pamukkale en Afrodisias.

Goedkoop naar: Marmaris?

Vind jij Marmaris leuk?