Naar Ierland

Beoordeling: Ierland

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Belgie

Populaire bestemmingen


IerlandIerland staat ook wel bekend als de Keltische tijger. Ze hebben deze naam gekregen, omdat het land in zeer korte tijd van het armste land van West-Europa naar het op één na rijkste land van heel Europa steeg. De Keltische tijger heeft ook zo een spectaculaire groei meegemaakt in korte tijd. Ierland is een land waar de tijd stil staat. Er bestaan talloze mythes en legendes over dit eiland en deze kun je tijdens je reis naar dit historische eiland ontdekken.
Ierland is een land dat ongeveer 80 procent van het eiland beslaat. De andere 20 % heet Noord-Ierland, dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort. Het hoogste punt is de berg Carrauntoohil (1038 meter) in het zuidwesten van het land. Het land bestaat verder vooral uit klipkusten, heuvels en laaggebergte. Er bestaan vijf officiële steden. Dit zijn Dublin, Cork, Galway, Limerick en Waterford. 

Landschappen

Ierland landschappenNergens vind je zulke adembenemende en unieke landschappen als in Ierland. De prachtige maanlandschappen, de Atlantische Oceaan, de vele grotten en de kristalheldere waterwegen moet je gezien hebben als je hier bent. Het maanlandschap van de Giant’s Causeway is vermoedelijk veroorzaakt door vulkaanuitbarstingen en afkoelende lava. Eén van de mooiste rivieren van Europa is de Shannon. Deze rivier is 344 kilometer en is de langste van de Britse eilanden. De rivier ontstaat in de Shannon Pot op de hellingen van de Cuilcagh Mountains, gaat langs County Cavan en loopt tot Loop Head in County Clare, waar de rivier uitmondt in de Atlantische Oceaan. Wil je er even helemaal tussenuit? Ga dan naar één van de afgelegen Ierse eilanden. Op deze eilanden zal je van niemand last hebben.

Tradities en mythes

St. Patricks dayTradities zijn heel belangrijk voor de Ieren. Ze proberen al eeuwenland de mythes en legendes te behouden en dit vind je terug in de cultuur. Enkele bekende tradities zijn het eten van Calcannon, een stampport met groene kool en aardappelen, tijdens Halloween en iets groens dragen op St. Patrick’s Day. De typisch Ierse muziek vind je ook overal terug, van de populaire pubs tot festivals op het platteland. De meeste mythes gaan over de kinderen van Lir (zij werden door hun stiefmoeder in zwanen veranderd), de grote krijgsman Cú Chulainn en Finn McCool (die als jongen reuzen overwon).

Dublin

Dublin IerlandDit is één van de populairste steden van Europa. De stad is populair door de goede restaurants, de boetieks, legendarische pubs, de elegante architectuur en nog veel meer. Dublin is opgedeeld in twee delen: Dublin City en Dublin County. Dublin City is het meest toeristische deel en Dublin County staat bekend om het eindeloze uitzicht over zee, de lokale pubs en de vele activiteiten die georganiseerd worden. Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen in Dublin is het Malahide Castle. Dit kasteel is gevestigd in een park van 90 hectare en heeft 800 jaar lang als vesting en als woonhuis gediende. Wat ook erg leuk is, is de Newbridge Houd & Traditional Farm. Dit is een prachtig landhuis uit de 18e eeuw in een park van 130 hectare groot. Het landhuis heeft een indrukwekkend Georgian interieur en het ligt 18 kilometer van Dublin vandaan. In Dublin vind je ook nog een aantal musea. Het Dvblinia geeft een beeld over Dublin in de periode 1170-1540 en de National Gallery of Ireland heeft de grootste schilderijenverzameling van het land. De catacomben van St. Michan’s Church zijn ook erg interessant. Hier liggen gemummificeerde lichamen van mensen. Voor kinderen is de Dublin Zoo erg leuk.

Lakelands

Wie op vakantie gaat om alleen maar te ontspannen en te genieten van de natuur kan het beste naar Lakelands gaan. In dit gebied heerst een vredige sfeer en je ziet de indrukwekkende geschiedenis overal terug, in de oude monumenten en in de natuur. Rondom de waterweg vind je traditionele dorpjes, mysterieuze eilandjes en prachtige onaangetaste landschappen.

Goedkoop naar: Ierland?

Vind jij Ierland leuk?