Naar Polen

Beoordeling: Polen

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Finland

Populaire bestemmingen


Polen1Wordt u soms gek van de toeristen in de populaire vakantielanden, dan is Polen misschien wel iets voor u. Polen is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan vakantie denkt, maar toch is dit land een aanrader. Het is een ideaal land voor gezinsvakanties. In elke streek vind je er leuke gezinsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld een agrotoeristische boerderij, activiteiten op het strand, in de stad en in de bergen. Ook leuk om te bezoeken zijn het dolfinarium en het nationaal park Slowinski.

Warschau

WarschauDe hoofdstad Warschau bestaat uit twee delen: het oude deel, Stare Miasto, en het nieuwe deel Nowe miasto. In het oude deel vind je veel kleurige huizen en oude straatjes die je door de geschiedenis van de stad leiden. Deze stad staat bekend als een Feniks-stad, omdat de stad al meerdere keren vernietigd is door de oorlogen, maar toch elke keer weer opnieuw opgebouwd is. Deze geschiedenis zie je ook duidelijk terug. Warschau heeft veel grote pleinen, parken, moderne gebouwen en monumenten. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: Praga Park, Lazienski paleis en het kasteel en Zygmunt’s monument.

Boerderijen

Polen boerderijPolen heeft meer dan 2 miljoen boerderijen en 10.000 daarvan verlenen ook onderdak aan toeristen. De kinderen kunnen spelen met de dieren en in de speeltuin en ze kunnen de boer helpen met het voeren, terwijl u kunt genieten van de rust de natuur die u op de boerderij vindt. Elke dag zal de gastheer een maaltijd bereiden van natuurlijke, lokale producten.

De kust

kustDe stranden aan de Baltische zee zijn nog niet aangetast door de toeristen, waardoor het strand erg mooi en schoon is. Op de meeste plekken vind je er meters ondiep water, zodat kinderen er kunnen spelen. Er zijn verschillende soorten stranden. In Mierzeja Wislana vind je de meest witte stranden, de kust van Hel heeft een indrukwekkend uitzicht over zee en in de baai van Puck worden de meeste watersporten beoefend.

Goedkoop naar: Polen?

Vind jij Polen leuk?