Naar Portugal

Beoordeling: Portugal

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Spanje

Populaire bestemmingen


Portugal (officieel Portugese Republiek) wordt met het jaar steeds populairder. Het ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst alleen aan het buurland Spanje. Het land dat sinds 1139 onafhankelijk is verklaard heeft veel te bieden: de romantische hoofdstad Lissabon, de dorpjes van Alentejo, de eilandgroepen en nog veel meer.  

Klimaat

Portugal is over het algemeen iets koeler dan Spanje vanwege het zeewater, maar ook hier kan de temperatuur oplopen tot ongeveer 40 graden. Het noorden heeft wat koelere droge zomers, maar de rest van het land heeft vrijwel altijd warme droge zomers. 

Lissabon

LissabonLissabon staat bekend als ‘de witte stad’ door de schilderachtige bochtige en smalle straatjes. De oudste wijk van Lissabon is Alfama. Deze wijk bestaat uit kleine straatjes en veel poorten en trappen. Je kunt er genieten van het lekkere eten en ’s avonds kun je er terecht in de sfeervolle cafés.

Baixa, de wijk die onder Lissabon ligt, is eigenlijk het centrum van de hoofdstad. Deze wijk is na een grote aardbeving opnieuw opgebouwd. Het heeft vooral grote, brede straten en heel veel winkels. De Arco Triunfal is een grote poort die Lissabon en Baixa met elkaar verbindt. Vlak tegen de Taag bevindt zich een 200 bij 200 meter grote plein, het Praça de Comércio die je zeker moet bezoeken. Midden op dit plein staat het grote ruiterstandbeeld van Dom José. De Elvador de Santa Justa is het meest opvallend van Baixa. Dit is een metalen lift in neogotische stijl die de benedenstad met de bovenstad verbindt. Vanwege het hoogteverschil van 32 meter heb je boven op de lift een prachtig uitzicht over Lissabon.

Alentejo

alentejoIn dit dunbevolkte gebied vind je talloze olijfbomen, steden met witgekalkte huizen. Evora is de grootste stad van Alentejo. Je bevindt je hier middenin de geschiedenis van Portugal door de hoeveelheid aan historische gebouwen. Om de stad staat een Romeinse ringmuur. Door de smalle straatjes kun je de tijd terugzien dat de Arabieren in het land heersten. Deze stad heeft veel moois te bieden: de kathedraal van Evora (Sé), de Romeinse tempel en de kerk Igreja Real de Sao Francisco. Deze indrukwekkende kerk is bekleed met menselijke botten en schedels.

 

Dé toeristische trekpleister van Portugal

algarveWil je het liefst alleen maar zon,zee en strand? Dan zit je zeker goed in de Algarve. Dit gebied vind je langs de hele kuststreek van Zuid-Portugal. Door de mooie zandstranden, grote rotsen en over het algemeen altijd lekker weer, is de Algarve een populaire vakantieplaats. De meest bekende badplaatsen zijn: Albufeira, Armaçao de Pêra, Carvoeiro, Alvor en Lagos.

 

De eilanden

madeiraPortugal heeft twee eilandgroepen. Dit zijn de Madeira met vijf eilanden en de Azoren met negen eilanden. Madeira is pas ontdekt in de 15e eeuw door de Portugezen. Op dat moment leefde er nog helemaal geen mensen. De grootste stad van Madeira is Funchal. De eilanden kennen een zeer mild klimaat (16 tot 22 graden), het wordt ook wel het lentegebied genoemd, omdat het er nooit té warm is. Er bevinden zich veel bossen en bergen, wat het erg populair maakt voor natuurgenieters. Veel toerisme zal je hier niet tegenkomen, omdat het vooral steile rotswanden heeft en bijna geen zandstranden. Ze hebben een vulkanische oorsprong met de Pico Ruivo als hoogste berg (1862 m). Een andere naam die Madeira in de loop der jaren ook heeft gekregen is het ‘bloemeneiland’. Deze naam heeft Madeira te danken aan de vele exotische bloemen die je daar kunt vinden. De Azoren bestaan uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden. De grootste stad is Ponta Delgada. Op het eiland bevindt zich de hoogste vulkaan, Pico met een hoogte van 2351 meter. Dit is de hoogste piek van heel Portugal. De bewoners van het eiland leven vooral van de veehouderij. Een grote toeristische attractie van deze eilandengroep is het kijken naar walvissen.

 

Goedkoop naar: Portugal?

Vind jij Portugal leuk?