Naar Tenerife

Beoordeling: Tenerife

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Vime Callao Garden

Populaire bestemmingen


Na Gran Canaria is Tenerife het populairste eiland van de Islas Canarias. Het is een eiland van vulkanische oorsprong, waarop de reusachtige El Teide (Pico del Teide) met zijn lengte van maar liefst 3718 meter prijkt. Deze vulkaan is meteen ook de hoogste berg op Spaans grondgebied. De 900.000 inwoners (en de vele bezoekers) gaan ervan uit dat ze rustig kunnen slapen, aangezien de vulkaan dat ook al meer dan 100 jaar doet.

Het landschap van Tenerife – het grootste van alle Canarische eilanden – wordt gedomineerd door El Teide, waardoor het eiland ook veel zwarte lavastranden heeft. Voor de vele toeristen die met name in het zuidwesten neerstrijken vormt dat geen probleem. Een deel van de bezoekers aan Tenerife komt voor het prachtige, ruige natuurschoon met zijn bergmassieven, het woeste landschap en steile kliffen die aflopen in zee. Anderen komen voor een relaxte strandvakantie, zoals ook de meeste toeristen die Gran Canaria bezoeken.

Het groene noorden en het zonnige zuiden

In het zuidwesten van Tenerife vind je de resorts en andere accommodaties. In het oosten ligt de stad Santa Cruz, die een grote haven heeft. Deze stad is tegelijkertijd één van de hoofdsteden van de Canarische eilanden (samen met Las Palmas op Gran Canaria). In het noorden ligt de belangrijke badplaats Puerto de la Cruz. Tenerife heeft twee internationale luchthavens: Tenerife Noord en Tenerife Zuid. De meeste toeristen zullen landen op Tenerife Zuid, dat het meest als internationaal vliegveld is bedoeld.

Net als de andere Canarische eilanden heeft ook Tenerife een heerlijk mild klimaat met niet al te hete zomers. De bergen in het noorden zorgen voor een weergrens, waardoor het vooral in het zuiden van het eiland vrijwel altijd warm en zonnig is. Daarmee is Tenerife ook een prima bestemming voor het voor- en naseizoen en zelfs in de winter. De weergrens markeert ook een grens in het landschap. Het zuiden is vooral droog, kaal en dor (zeker in de zomermaanden), terwijl je in het noorden van groene en weelderige natuur kunt genieten.

Te zien en te doen op Tenerife

Door de schitterende natuur die wordt gedomineerd door de slapende reus El Teide, trekt het eiland veel wandelaars. De helft van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied met mooie wandelpaden die vergezichten op de bergen en de zee bieden. Aan de westkust heb je vanaf Playa de San Juan een mooi uitzicht op de oceaan en op het buureiland La Gomera.

In het water tussen Lo Gomera en Tenerife zwemmen ook veel dolfijnen en walvissen. De toeristische sector speelt hier handig op in door vanuit het zuiden boottochten aan te bieden om de dieren van dichtbij te kunnen bekijken. Andere activiteiten op en rond het water zijn ook goed te beoefenen op Tenerife, bijvoorbeeld snorkelen, duiken, windsurfen en waterskiën. Heb je liever land onder je voeten? Dan zijn er ook leuke uitstapjes naar het binnenland, bijvoorbeeld in de vorm van een jeepsafari, te maken.

In de buurt van Puerto de la Cruz tref je het Loro Parque aan, een groot attractiepark waar dierenshows worden opgevoerd. Liefhebbers van waterpret komen aan hun trekken in het Siam Park met zijn spectaculaire waterglijbanen en een golfslagbad met wit zandstrand en golven van drie meter hoog.

Voor elk wat wils

Tenerife heeft voor iedereen wat te bieden. De toerist die op zoek is naar zon en zee komt ruimschoots aan zijn trekken. In het zuiden heeft zich door het zonnige en droge klimaat een grootschalig toerisme ontwikkeld, waar je alles vindt wat je maar zoek. Maar ook de reiziger die bijzondere dorpjes, mooie havens of ruige natuur wil bezoeken treft op Tenerife wat hij zoekt. De mensen zijn er vriendelijk en je kunt er heel lekker eten. Het is eigenlijk zonde om Tenerife niet in zijn geheel te ontdekken, maar dat moet natuurlijk iedere bezoeker voor zichzelf uitmaken. Daarmee is dit eiland een van de meest diverse van alle Canarische eilanden.

Goedkoop naar: Tenerife?

Vind jij Tenerife leuk?