Naar Verenigd Koninkrijk

Beoordeling: Verenigd Koninkrijk

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Ierland

Populaire bestemmingen


EngelandHet Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, schotland, Wales en Noord-Ierland. De hoofdstad is tevens de hoofdstad van Engeland, Londen. Het land bestaat bekend om veel dingen, zoals: Engelse pubs, dubbeldekkerbussen, rode telefooncellen, thee, koning Arthur en natuurlijk het koningshuis. Het koningshuis is de laatste tijd vaak in het nieuws geweest. Denk hierbij aan het huwelijk van Kate Middleton en Prince William en de geboorte van prins George.

Engeland

Engeland1Met ruim 50,7 miljoen inwoners is Engeland het deel met de meeste inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Voor mensen die geen verre reis willen maken, maar toch het idee willen hebben dat ze heel ergens anders zijn is dit echt een aanrader. Met de boot doe je er helemaal niet lang over en toch begeef je je in een hele andere wereld. Zodra je in Engeland aankomt zie je de koninklijke geschiedenis die tot ver terug gaat. Leuk om te bezoeken is the Windsor Castle in Berkshire. Dit is het grootste, oudste en nog bewoonde kasteel van Engeland. Je kan hier het 1000 jaar oude kasteel en de omliggende tuinen verkennen. Andere bezienswaardigheden die erg aan te raden zijn, zijn de Stonehenge en de Big Ben. Voor een stedentrip is Londen het beste aan te raden. Er is genoeg te doen. Je kunt er de hele dag rondslenteren door de winkelstraten en als je niet van winkelen houdt is er nog genoeg te bezoeken. Je zou bijvoorbeeld naar het British Museum kunnen gaan. Hier vind je voorwerpen van de prehistorie tot de moderne tijd. The London eye is ook erg leuk. Dit het grootste observatie reuzenrad ter wereld. Hiermee heb je een indrukwekkend uitzicht over 55 van de beroemdste gebouwen van Londen.

Schotland

EdinburghOndanks de koele zomers die Schotland heeft is het toch een zeer populair vakantieland. Het land staat vooral bekend om de tradities, zoals de kilt en de doedelzak, maar ook om het monster van Loch Ness. Het land is samen met Engeland, Wales en Noord-Ierland deel van het Verenigd Koninkrijk. schotland is geen deel van Engeland. Als je tegen een echte schot zou zeggen dat Schotland bij Engeland hoort, zou dit een grote belediging zijn. Schotland is opgedeeld in drie gebieden: Southern Uplands, Central Lowlands en de Highlands.
Edinburgh wordt ook wel wel dé festivalstad genoemd. In het oude stadsdeel vind je de tweeduizend jaar geschiedenis van Schotland en in het nieuwe deel vind je de 18e eeuwse elegantie. In het oude deel vind je vooral winkels, restaurants en musea, maar ook de historische verbindingsweg en het schotse parlementsgebouw. Edinburgh staat bekend om de winkels, zomerfestivals, monumenten en de vriendelijkheid van de bevolking. In de stad vind je de grote universiteit, The University of Edinburgh, waardoor er veel studenten zijn. Deze studenten in combinatie met de vele pubs geven de stad een moderne en vlotte twist.
Glasgow is de grootste stad van Schotland en zeker een stad die niet mag ontbreken tijdens je reis naar Schotland. Glasgow en Edinburgh liggen slechts 70 kilometer van elkaar vandaan, dus deze steden zijn prima te combineren tijdens je reis. Glasgow is echter veel moderner dan de historische stad Edinburgh. De stad is vooral populair door de prachtige meren die omringd zijn door heide bedekte bergen van de West Highlands. Glasgow heeft het hele jaar door festivals, waardoor muziek hier heel belangrijk is.

Wales

WalesWales hoort ook bij het Verenigd Koninkrijk, maar is toch heel anders dan de andere delen. Wales heeft veel dingen wat de rest van de delen ook hebben, maar het onderscheidt zich door de Keltische geschiedenis die teruggaat tot aan de Romeinse tijd. Het is een stuk kleiner, bergachtiger en ze hebben er hun eigen taal. Er wordt altijd weinig gezegd over Wales, terwijl er toch een hoop te doen is. Je kan er bijvoorbeeld slapen in één van de kastelen, je kan er heel lekker eten en je kan er dolfijnen en walvissen spotten. Wales biedt talloze fietsmogelijkheden voor fietsers van alle niveaus. Fietsen kun je op veel plekken huren en vervolgens kun je een tocht maken door het prachtige groene landschap. Met de auto is Wales goed te bereiken. Je gaat dan met de ferry naar Dover, Harwich, Hull of Newcastle.

Noord-Ierland

Noord ierlandDit deel is het kleinste deel van het Verenigd Koninkrijk, maar zeker niet het minste. Noord-Ierland is ideaal voor watersportliefhebbers, wandelaars, fietsers, trekkers, klimmers en zeilers. Kortom, iedereen die van de natuur houdt. je vindt hier veel natuur, zoals de vele bergen, meren en de lange kustlijn. Ook zie je overal de historische cultuur terug. Er staan nog veel oeroude kastelen, landhuizen en bijzondere paardenmarkten. Er zijn ook veel attracties voor kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Armagh Planetarium. Hier kunnen kinderen zelf een raket bouwen of sterrenshows bijwonen. Of wat dacht je van de 27 meter hoge touwbrug. Je kan er niet vanaf vallen, dus het is ook toegankelijk voor kinderen.

Goedkoop naar: Verenigd Koninkrijk?

Vind jij Verenigd Koninkrijk leuk?