Naar Disneyland Parijs

Beoordeling: Disneyland Parijs

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Parijs

Populaire bestemmingen


Een droom voor jong en oud. Kinderen genieten van de sprookjesachtige attracties en de animaties die tot leven komen Volwassenen kunnen in Disneyland weer terug in de tijd gaan en zich weer even kind voelen.
Disneyland is in 1992 opgericht onder de naam Euro Disney. Met 15.404.000 bezoekers per jaar in 2009 is Disneyland Parijs het meest bezochte attractiepark van Europa. Het park is zeker niet goedkoop, maar als je je goed voorbereid kan het veel geld schelen. Zorg dat je de aanbiedingen in de gaten houdt en zorg ervoor dat je je tickets via internet koopt. Je print de tickets thuis uit en je kan direct naar de ingang van het park. Let wel op dat je de tickets 10 dagen voor je bezoek koopt als je ze via internet koopt. 

De bekende Disney parade wordt dagelijks opgevoerd. Tijdens deze parade komen alle animaties van Walt Disney tot leven. Voor jong en oud is dit een unieke belevenis. Elke avond vindt er een avondshow plaats waarbij het Disney kasteel door middel van licht, kleur lasers en fonteinen in het middelpunt komt te staan. Het park bestaat uit twee delen: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. In deze parken vind je niet alleen attracties zoals in de meeste pretparken, maar Disneyland is een compleet dorp. Je vindt hier veel restaurants een winkelstraat en zeven hotels. Kortom, genoeg te beleven voor iedereen! Beide parken zijn dagelijks geopend.

ThalysBereikbaarheid

Het park is op vele manieren te bereiken. Je kunt met de Thalys naar Paris Nord gaan en vanaf dit station moet je met de metro naar Châtelet les Halles en dan overstappen op de RER A. Tot aan Paris Nord duurt het 2,5 uur en vanaf het station naar het park duurt het nog ongeveer 45 minuten.
Met het vliegtuig is de snelste manier. Binnen 1 uur en 10 minuten zit je al op de luchthaven Paris Charles de Gaulle. Het park bevindt zich vlak bij de luchthaven. Met de auto is natuurlijk een optie, maar dan doe je er wel 5 uur over om er te komen. Het park heeft een grote parkeerplaats waar je tegen een vergoeding je auto kan parkeren.

De omgeving

Kasteel Vaux le vicomteWie naar Disneyland Parijs gaat kan tijdens zijn of haar verblijf ook nog een dagje Parijs meepikken. In slechts 45 minuten zit je middenin het centrum van Parijs. Andersom is het natuurlijk ook mogelijk. Disneyland organiseert enkele excursies waarbij je alle hoogtepunten van Parijs in één dag kunt zien. In de omgeving van het park zijn ook veel dingen te bezichtigen. Bijvoorbeeld het kasteel Vaux-le-Vicomte. Dit kasteel is gebouwd in de zeventiende eeuw en het vormde de inspiratie voor de bouw van het kasteel van Versailles. Tijdens de zomeravonden worden de tuinen verlicht door meer dan 2000 kaarsen.
Wie graag in de sprookjesachtige sferen wil blijven kan een bezoekje brengen aan Moret sur Loing. Dit middeleeuwse stadje is ontstaan in de 17e eeuw en bestaat uit pittoreske straatjes. Het roofdierenpark is ook zeker een aanrader. Dit park is het eerste roofdierenpark van Europa.

Goedkoop naar: Disneyland Parijs?

Vind jij Disneyland Parijs leuk?