Naar Frankrijk

Beoordeling: Frankrijk

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Parijs

Populaire bestemmingen


La douce France! Frankrijk is misschien wel de meest bekende vakantiebestemming  onder Nederlanders. Zodra de schoolvakanties beginnen, vertrekken hordes Hollanders bepakt en bezakt over de wegen die naar het zuiden leiden, om op de Autoroute aan te sluiten in de file met al die andere Nederlanders. Anderen hebben het slimmer bekeken en pakken het vliegtuig voor hun vakantie naar Frankrijk. Toch is de autovakantie veruit het populairst. We staan graag op de camping en dan nemen we toch ook graag die pot pindakaas en de piepers mee, nietwaar?

Frankrijk is niet voor niets zo populair. Je kunt er binnen een paar uurtjes zijn (wanneer je vakantiebestemming zich in het noorden van het land bevindt), het klimaat is meestal beter dan hier, het eten is er heerlijk en Frankrijk heeft veel mooie, leuke en interessante plekken om te bezoeken. Of je nu van zee en strand, bergen, heuvels of bossen houdt, in Frankrijk vind je altijd wel een bestemming die bij je past.

Frankrijk: voor elk wat wils

Frankrijk Atlantische OceaanPopulair zijn de kustgebieden aan de Atlantische Oceaan. Hier kun je in gevecht met enorme golven met flinke schuimkoppen en als je moe bent relax je op de brede stranden. Maar het binnenland is voor minstens net zovelen een fijne vakantiebestemming. Veel Nederlanders rijden helemaal door naar het zuiden om aan de Côte d’Azur te genieten van het mediterrane klimaat en de jetset in St. Tropez. Houd je meer van een sportieve vakantie? In de Franse Hoge Alpen kun je heerlijk wandelen of mountainbiken. In het winterseizoen raas je hier op je snowboard of ski’s naar beneden.

Kamperen in Frankrijk

Kamperen in FrankrijkOnder Nederlanders is vooral kamperen in Frankrijk populair. De auto volladen met alles wat je nodig hebt op de camping (inclusief de kinderen) en daarbij eventueel ook nog een aanhanger, caravan of skibox volproppen en gáán. Voor velen is dit het summum van vakantie, al was het maar omdat zij als kind ook altijd naar Frankrijk gingen. ‘s Ochtends in alle vroegte (of eigenlijk nog ‘s nachts) werd je dan wakker gemaakt en mocht je plaatsnemen in de auto die je vader en moeder in de avond ervoor al hadden volgeladen. Je deed nog even een dutje en werd pas wakker wanneer je Nederland al verlaten had. Of je was juist meteen wakker van de spanning: de vakantie gaat nu echt beginnen! Veel gezinnen kennen ook zo hun eigen gewoonten en gebruiken, bijvoorbeeld met speciale lekkernijen die dan onderweg worden genuttigd. Het is waar, een autovakantie heeft toch altijd iets romantisch.

Parijs

Vakantie ParijsWat zeker ook ‘iets romantisch’ heeft is de hoofdstad van Frankrijk. Dat is nogal zwakjes uitgedrukt, trouwens. Parijs is de stad van l’amour, de liefde. Vele stelletjes zijn er al naartoe geweest om hun prille relatie uit te diepen (of een poging te doen hun in het slop geraakte relatie te redden). Het Parijse decor vormt hiervoor een onweerstaanbaar plaatje. Er is ook veel te zien en te doen. Ga maar na: de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame, het Louvre, de Sacré Coeur, de Champs Elysées, te veel om op te noemen.

Parijs is vooral in trek voor een stedentrip van een lang weekend of een week, maar ook tijdens je vakantie in Frankrijk kun je Parijs natuurlijk aandoen. Al zullen de meesten alleen de beroemde drukke ringweg bezoeken, op weg naar hun eindbestemming verderop in het land. Indien je een stedentrip wilt plannen naar Parijs kan je ook altijd eens nadenken over de mogelijkheid om met de bus te gaan er zijn namelijk vele goedkope aanbieders met busreizen naar Parijs

Disneyland Parijs

Disneyland ParijsParijs is de laatste 20 jaar ook populair vanwege het Amerikaanse pretpark dat een kilometer of 30 oostwaarts ten opzichte van Parijs ligt: Disneyland Parijs. Disneyland kun je prima bezoeken vanuit Parijs. Het heeft een eigen treinstation. Je kunt er ook gewoon vanuit Nederland naartoe rijden óf al hier op een trein of in een bus stappen. Je zult zien: er leiden vele wegen naar Disneyland Parijs. Wil je kamperen in de buurt van Disneyland? Ook dat kan! In de omgeving van het park zijn verschillende campings, waarvan de bekendste de naam ‘Le Chêne Gris’ draagt. De camping is niet alleen een populaire uitvalsbasis voor het amusementspark, maar ook voor een dagje Parijs.

Goedkoop naar: Frankrijk?

Vind jij Frankrijk leuk?