Blog

De goedkoopste vakantie? Ga eens op fietsvakantie!

  • admin
  • 15 december 2021
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Fietsvakantie

Er zijn heel wat manieren om goedkoop op vakantie te gaan. Wie een beetje moeite doet, zal heus wel goedkope vliegtickets vinden. Goed voor het milieu is dat natuurlijk allesbehalve. Een van de goedkoopste en meest verantwoorde manieren om op vakantie te gaan, is door te kiezen voor een fietsvakantie. Hierbij geniet je van de ultieme vrijheid, terwijl je ook je lichaam onderhoudt in plaats van het aan het zwembad te laten verkommeren.

Een goedkope manier om te reizen

Een fietsvakantie kan je gewoon vanaf je eigen woonst starten, zo hoef je alvast geen geld uit te geven aan het vervoer. Kies je ervoor om in het buitenland te vertrekken? Ook dan valt het qua transportkosten heel goed mee. Bij onder meer FlixBus is het mogelijk om je fiets mee te nemen op de bus. De prijzen zijn er heel scherp, dat geeft ook de Nederlandse Fietsersbond aan. Als je je flexibel opstelt en bijvoorbeeld bereid bent om ’s nachts te vertrekken, kan je voor minder dan veertig euro al een enkeltje Amsterdam-Zürich boeken. De bus doet er iets meer dan twaalf uur over en onderweg wissel je dutjes af met je favoriete films en series, want je beschikt over gratis wifi op de bus.

Geen geld uitgeven aan dure activiteiten

Tijdens een fietsvakantie heb je natuurlijk geen extra portie entertainment nodig. Je hoeft dus geen geld uit te geven aan dure excursies, pretparken, musea en allerlei andere activiteiten. Het enige dat je nodig hebt, is je fiets, een flinke portie doorzettingsvermogen en je uitrusting. Met de juiste uitrusting zit je voorbereid op de fiets in de regen heuvels te trotseren en persoonlijke uitdagingen te overwinnen.

Ook hier is er goed nieuws, want als begenadigd fietser heb je veel van deze benodigdheden wellicht al in huis. In het andere geval kan je terecht bij online verkopers als Bikester, waar je er heus geen fortuin voor hoeft op te hoesten. Voor minder dan twintig euro vind je er bijvoorbeeld al overschoenen en beenkappen terug. Een goede fiets heb je natuurlijk ook nog steeds nodig en daar kan je veel aan uitgeven. Als je dat niet ziet zitten, kan je natuurlijk altijd nog een wandelvakantie overwegen.

Goedkoop of gratis overnachten tijdens een fietsvakantie

Wat het overnachten betreft, is het een en ander afhankelijk van je eigen voorkeuren en van het land waar je vertoeft. Als je bereid bent om je kampeeruitrusting mee te nemen, kan je goedkoop kamperen. In sommige landen is wildkamperen toegestaan, waardoor je flink kan besparen. In Nederland is wildkamperen niet toegestaan, maar in bijvoorbeeld IJsland en Noorwegen kan het wel.

In veel Europese landen waar wildkamperen niet is toegestaan, zijn er wel bivakzones waar je gratis kan kamperen. In het Duitse Pfalz en in het Steigerwald zijn er bijvoorbeeld heel wat bivakzones te vinden. Ook in België zijn er gratis paalkampeerterreinen waar je kan overnachten. Ten slotte is kamperen in mensen hun tuin aan een opmars bezig. Onder andere het Nederlandse bedrijf Campspace brengt tuinkampeerders en tuineigenaars met elkaar in contact.

Uw reactie

Deel dit bericht