Blog

Weekendje weg: de leukste steden van België

  • 04 maart 2020
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:

Het is nog een paar maandjes wachten tot de lente zijn intrede doet en we weer drankjes mogen drinken aan die heerlijke Nederlandse terrasjes…. Maar tot die tijd kunnen we natuurlijk nog wel gezellige stedentripjes maken en het beste halen uit die o-zo lang durende winterperiode.

Wanneer je een weekendje vertrekt wil je natuurlijk zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het reizen, vandaar dat we vier prachtige steden voor je hebben verzameld bij onze zuiderburen. Stap de auto in en binnen een mum van tijd ben je al op je eindbestemming aangekomen, ideaal natuurlijk!

Brugge

Deze charismatische stad wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd… En niet geheel onterecht! Door zijn middeleeuwse karakter, zijn vele romantische grachten, de talloze historische gebouwen en vele nauwe en pittoreske straatjes maken Brugge tot een absolute parel van het noorden. Maakt nu kans op een overnachting voor 2 personen inclusief leuke extraatjes.

De Grote markt, de Lieve Vrouwenkerk en de Hoge Belfort… Zomaar een kleine greep uit wat deze zeer diverse stad heeft te bieden. Ga gezellig wandelen door het sprookjesachtige stadscentrum of kies voor een romantisch boottochtje en geniet van het wonderlijke uitzicht vanaf het water.

Vergeet zeker niet wat Belgische lekkernijen te proeven, zoals de magnifieke pralines of wafels met aardbeien en chocoladesaus, die zonder twijfel al het water in je mond zal laten lopen.

GentGent

Stel je eventjes voor: een historisch centrum, gevuld met prachtige kathedralen en huizen met adembenemende trapgevels. Al dit moois vind je in het onweerstaanbare Gent! Daar komen ook de diverse musea bij, de terrasjes, restaurants en biercafés. De gehele stad is ook op diverse plekken versierd met sublieme street art van zeer hoogwaardige kwaliteit.

Maak ook zeker gebruik van de gratis stadswandeling die wordt aangeboden, inclusief gids die je drie uur langs begeleidt. Je wordt meegenomen langs de belangrijkste bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Zo weet je zeker dat je geen toppers zult overslaan!

De Belfort van Gent mag je ook zeker niet te missen. Dit is het symbool voor onafhankelijkheid van Gent en heeft daarom ook een prominente plek in deze roemruchte stad. Je kunt de lift nemen om naar boven te komen, zodat je een mooie panorama-foto kunt maken vanuit de top.

Breng ook een bezoekje aan het enige overgebleven middeleeuwse burcht van Vlaanderen, die al onderdeel uit van Gent sinds de 12e eeuw. Bekijk dit imposant beeldwerk met begeleiding van de audio tour die wordt aangeboden bij de ingang. Hierbij word je begeleid aan de hand van grappige anekdotes en interessante verhalen, waarmee de ervaring helemaal compleet wordt gemaakt.

Leuven

LeuvenLeuven is zonder enige twijfel een hele levendige studentenstad te noemen. Waarbij maar liefst 1 op de 3 mensen in Leuven student is. Het herbergt tevens de oudste nog bestaande katholiek universiteit van Europa; KU Leuven.

Je kunt in deze bruisende stad diverse musea bezoeken, fantastisch winkelen door alle unieke boetiekjes die aanwezig zijn en mooie parken bezoeken waar je in lekker op een kleedje kunt genieten van een wijntje (als het weer het een beetje toelaat natuurlijk).
Je vindt er kilometers aan leuke terrasjes in de binnenstad. Het bourgondisch stadscentrum biedt daarmee voor ieder wat wils. Hier zul je je dus ongetwijfeld gaan vermaken tot in de late uurtjes.

Bezoek eens het indrukwekkende stadshuis, dat door veel mensen wordt bestempeld als het mooiste stadshuis ter wereld. Je vindt er ook het laatgotische St. Pieterskerk en de St. Michielskerk, die is gemaakt van zand- en ijzerstenen. De laatste kerk maakt onderdeel uit van 1 van de 7 wonderen van Leuven en is dus zeker een aanrader.

Leuke tip is om de stad te ontdekken met City Golf. Hierbij brengt elke hole je telkens naar een nieuwe locatie in de stad. Natuurlijk de ideale manier om de stad te kunnen gaan ontdekken.

Hasselt

HasseltStaat ook wel bekend als ‘hoofdstad van de smaak’. Bekend van zijn sfeervolle binnenstad en de fameuze Grote markt. Je vindt er leuke winkeltjes, enorm veel gezellige eettentjes en terrasjes. De unieke street art aan de muren van de gebouwen geeft de stad een speciaal randje en maken Hasselt tot een absolute topper. Uiteraard mag je ook niet vergeten om eens echte Hasseltse speculaas te proberen of enkele heerlijke pralines!

Een toplocatie om te bezoeken is de Japanse tuin, die tevens de grootste is van Europa. Je komt er een Japans theehuis tegen, maar ook vijvers met koi vissen, prachtige watervallen en authentieke Japanse bruggen. Met een 48-uur kaart kun je er gratis naar binnen. De 48-uur kaart kost €19,50 en kun je nagenoeg overal verkrijgen in het stadscentrum. Je kunt er gratis mee naar de Japanse tuin, gratis een hele dag fietsen, een gratis drankje of gerecht kiezen, gratis praline of speculaas en nog veel meer.

Uw reactie