Blog

Op vakantie naar Egypte? Boek vandaag nog de reis

  • admin
  • 20 mei 2022
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Mooie Plekken in Egypte

Hoewel Spanje, Frankrijk en Italië nog steeds worden bestempeld als de populairste vakantiebestemmingen is het helemaal geen gek idee om eens een keer uit te wijken. Boek bijvoorbeeld een vakantie naar Egypte en laat je compleet verrassen. Egypte is namelijk een prachtig land, waar je prima kan vertoeven. Er is genoeg te doen en je kunt volop kennismaken met de cultuur. Benieuwd waarom jij naar Egypte moet? Wij zetten het allemaal voor jou op een rijtje.

Egypte is prachtig

Als je nog nooit in dit land op vakantie bent geweest, dan zouden we je aanraden om deze snel bovenaan het lijstje te zetten. Je kijkt namelijk jouw ogen uit als je hier bent. Veel van de populaire vakantiegebieden liggen aan de Rode Zee. Dit betekent dat er ook veel stranden te bekennen zijn. De stranden zijn hagelwit en zijn aangrenzend aan de vakantieresorts. Zo stap je vanuit je bed al vrij snel het strand op. Daarnaast zorgen niet alleen de stranden voor de prachtige uitzichten, ook de onderwaterwereld laat je genieten. 

Egypte is dan ook de perfecte bestemming voor watersport en om te snorkelen en duiken. Voor wie er niet diep de zee in durft, zijn er ook nog mogelijkheden. Boek dan een boottocht. Er zijn namelijk boottochten te boeken, waarbij de boten een glazen bodem hebben. Zo kun je toch genieten van de onderwaterwereld, zonder zelf de zee in te moeten. 

Genoeg cultuur te bezichtigen

Voor wie een vakantie naar Egypte boekt, moet zeker een bezoekje brengen aan de grote Sinaï berg. Deze berg ligt op het Arabische schiereiland, maar behoort al eeuwenlang tot Egypte. De kleurrijke canyons en de blauwe woestijn zijn alleen al hoogtepunten, terwijl je de berg bezoekt. De berg op zichzelf is natuurlijk ook een bezoekje waard. Het is immers de plek waar Mozes de zeven geboden van God ontving. 

Naast deze berg, horen er ook verschillende tempels op het lijstje thuis. De Luxor en de Karnak tempel mogen niet in de planning ontbreken. Beide staan ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dat betekent dat ze een heleboel waard zijn en uiteraard wil je met eigen ogen ontdekken wat er zo bijzonder aan is. 

Bovendien is er nog meer te zien en te beleven in Egypte. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Vallei der Koningen. Hier kun je piramides van de oude farao’s bezoeken. Wie er naar Egypte gaat mag de piramides natuurlijk niet overslaan. 

Als je nog meer mooie plekken in Egypte wil zien, moet je ook uiteraard naar de hoofdstad reizen. Caïro barst van de mooie plekken. Eigenlijk leent deze stad zich perfect voor een stedentrip. Er is namelijk te veel te bewonderen, om dat in een paar uur te proppen. Aan de ene kant kun je genieten van de gebouwen uit het koloniale tijdperk, wat natuurlijk heel indrukwekkend kan zijn. Daarnaast kun je ook een bezoekje brengen aan een hoop Islamitische monumenten, die uiteraard ook weer op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. 

Natuurlijk zijn er in Caïro ook piramides te bezichtigen. Deze piramides van Gizeh behoren tot de zeven antieke wereldwonderen. De piramides zijn zelfs het enige wonder die vandaag de dag nog over zijn gebleven. 

Hier moet je op letten

Uiteraard is het altijd verstandig om het een en het ander uit te zoeken voordat je ergens naar toe gaat. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste vaccinaties te nemen voordat je hier naartoe reist. Ook is het belangrijk om je te verdiepen in de munteenheid. Op vele plekken kun je wel pinnen of in euro’s betalen. Op andere plekken ontvangen ze liever contant geld in Egyptische ponden. Als je de keuze hebt, moet je uiteraard altijd voor de goedkoopste optie kiezen. Houd daar rekening mee.

Uw reactie