Blog

Leuke Griekse eilanden voor een goedkope vakantie

  • admin
  • 05 januari 2023
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Griekse Eilanden

Wanneer je Nederlandse vakantiegangers naar hun favoriete bestemmingen vraagt, klinkt Griekenland bijna standaard in hun antwoord terug. Niet zo vreemd, want de temperaturen zijn er in de zomermaanden meer dan aangenaam, de stranden zijn om bij weg te dromen en voor de liefhebbers is er cultuur en historie volop. Tel daar nog de lekkere keuken en de gastvrijheid van de locals bij op en je vakantie is compleet! Bovendien is een Griekenland vakantie ook een goedkope vakantie, zodat je nooit dieper in de buidel hoeft te tasten dan nodig is. Wij zetten wat favorieten op een rijtje.

Samos

Wanneer de naam Samos geen belletje bij je doet rinkelen en deze je enkel aan de zoete dessertwijn doet denken, zul je tijdens een vakantie op dit eiland aangenaam verrast worden. Samos is groen, bergachtig en rijk aan fijne zandstranden. Dankzij de noordoostenwind die hier altijd staat, is het er  ook tijdens de heetste zomermaanden goed verteoven. Natuurlijk breng je een bezoek aan hoofdstad Vathí (Samos-Stad), waar je van de historie van het eiland kunt proeven. Pythagorion (inderdaad, vernoemd naar de wiskundige Pythagoras) en Kokkari zijn ook regelrechte aanraders.  

Rhodos

Rhodos ademt één en al historie. Zeker in de Middeleeuwse ommuurde hoofdstad, waar de Ridderstraat (Odos Ippoton) als de mooiste van allemaal wordt beschouwd. Vooral ’s avonds komt de oude stad tot leven. Ook het nieuwe gedeelte, met zijn vele tavernes en uitgaansgelegenheden, is een plek waar je het prima naar je zin zult hebben. De kustlijn van Rhodos is bezaaid met zandstranden. Op heldere dagen tuur je zo naar het Turkse vasteland. Uitstapjes over en weer worden dan ook dagelijks gemaakt. Ook Lindos en de Epta Piges (de Zeven Bronnen) zijn aanraders.

Thassos

Thassos is een goedbewaard geheim van Griekenland. Het eiland in de Egeïsche zee is de perfecte bestemming voor zonaanbidders die op zoek zijn naar rust. Je vertoeft op hagelwitte zandstranden aan een azuurblauwe zee. De beach bars zijn prachtig aangekleed en tillen je beleving naar een nog hoger niveau. Het binnenland is groen. Wil je Thassos bezoeken, dan doe je dit het beste middels een vlucht naar Thessaloniki. Daar reis je verder naar Kavala of Keramoti om de oversteek met de ferry te maken. 

Paros

Paros, een van de geliefdste bestemmingen van de Cycladen, is het duurste van de eilanden uit dit lijstje. Ondanks dat hoef je nog steeds niet diep in de buidel te tasten om dit schilderachtige eiland te bezoeken. Bij Paros denk je aan witte huisjes met blauwe kozijnen en daken en smalle straatjes waar roze en paarse bougainvillea’s een prachtige natuurlijke decoratie vormen. Vooral in hoofdstad Parikia proef je deze ultieme Griekse sfeer. Het eiland is ideaal voor een kort verblijf óf als onderdeel van een eilandhopvakantie.  

Zakynthos

‘De bloem van het Oosten’, zo werd Zakynthos liefkozend door de Venetianen genoemd. En inderdaad, een vakantie Zakynthos breng je op een beeldschone bestemming door. Goudgele zandstranden, een azuurblauwe zee en een groen binnenland vormen samen een bijzonder kleurenpalet. Natuurlijk breng je een bezoek aan het bekende scheepswrak Navagio en struin je door de straten van de hoofdstad, Zakynthos-stad. In de zomermaanden krijgt het eiland bezoek van de zeeschildpad caretta-caretta: de kers op de taart!

Corfu

Corfu (door de Grieken Kerkyra genoemd) behoort tot dezelfde eilandengroep als Zakynthos. Het noordelijkst gelegen eiland van het land kent een grillige kustlijn waar iedereen wel een strand naar zijn hart vindt. In het binnenland vind je dan weer talrijke cipressen, oleanders en natuurlijk olijfbomen. Tijdens je verblijf mag een bezoek aan Corfu-Stad niet ontbreken. De geplaveide steegjes en statige gebouwen ademen de historie van het Venetiaanse tijdperk. Schrijf ook een bezoek aan Achilleion op je lijstje. Niemand minder dan Keizerin Sissi heeft dit paleis laten bouwen. Het is echter de tuin die de show steelt! 

Uw reactie