Naar Tsjechie

Beoordeling: Tsjechie

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Praag

Populaire bestemmingen


Een vakantie in Tsjechië. Heel vaak hoor je het niet. En misschien vind je het daarom juist wel interessant om het eens te proberen. Tsjechië is sinds 1993 een zelfstandige staat, nadat het zich afscheidde van Slowakije. Hiermee hield de voormalige unie Tsjecho-Slowakije op met bestaan. Tsjechië werd lid van de NAVO en later van de EU en verwesterde in rap tempo. Vandaag de dag is Tsjechië een prettig vakantieland met voor elk wat wils. Bij GoedkopeVakantie.com zijn we in ieder geval fan, want dit onbekende stukje Midden-Europa heeft veel meer te bieden dan we op deze pagina kunnen vermelden. Het meest populair is Tsjechië (officieel: de Tsjechische Republiek) nog als wintersportland, maar langzaamaan worden Tsjechische bestemmingen ook jaarrond meer bezocht.

Tsjechië als goedkoop wintersportland

tsjechie wintersportEen belangrijke overweging om voor Tsjechië als wintersportbestemming te kiezen, kunnen de kosten zijn. Hoewel het land niet meer zo supergoedkoop als vroeger is, kun je hier nog steeds heel voordelig eten en drinken. Een biertje op de skipiste hoeft niet meer te kosten dan een euro en voor een compleet diner ben je onder een tientje per persoon wel klaar.

Reuzengebergte

De meeste bekende bestemming in Tsjechië is waarschijnlijk het Reuzengebergte. Rond de toeristische stad Spindleruv Mlyn vind je vele skigebieden voor zowel beginners als gevorderden. Je moet niet dezelfde omstandigheden als bijvoorbeeld in de Alpen verwachten, maar je komt als skiër of snowboarder zeker aan je trekken. Tsjechië heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. De pistes zijn dus behoorlijk sneeuwzeker van begin december tot begin april. En dan zijn er ook altijd nog de sneeuwkanonnen. Wanneer je nog moet leren skiën of nog niet zo veel ervaring hebt met wintersport, is Tsjechië een geweldige bestemming. Daar komt bij dat de prijzen hier nog erg vriendelijk zijn. Na gedane arbeid op de skipiste is het dan ook heerlijk bijkomen met een Tsjechisch hapje en een drankje, zonder dat je je portemonnee hoeft om te keren!

Tsjechië als zomerbestemming

Tsjechië ZonvakantieMaar Tsjechië is meer dan alleen een goedkope wintersportbestemming. Niet alleen in de winter kun je terecht in Tsjechië. Het land leent zich ook prima voor een stedentrip of zelfs voor een complete zomervakantie. Veel mensen die Tsjechië voor een stedentrip aandoen, bezoeken natuurlijk de stad Praag. Populaire gebieden buiten Praag en andere steden zijn de Bohemen in het westen en Moravië in het oosten met hun vaak indrukwekkende natuur. Deze gebieden zijn weer in kleinere streken onderverdeeld.

De regio West-Bohemen (het dichtst bij de grens met Duitsland) staat vooral bekend om haar vele kuuroorden en de schitterende natuur. Je vindt hier ook de naar koning Karel IV vernoemde stad Karlsbad (Karlovy Vary) met vele hotels, restaurants en het belangrijkste filmfestival van Midden- en Oost-Europa.

Aan de andere kant van het land, helemaal in het oosten, tegen de grens met Slowakije, tref je Moravië en zijn verschillende deelgebieden (Noord-Moravië, Zuid-Oost Moravië, Noord-West Moravië en Zuid-Moravië) Ook dit is een (relatief) populair gebied onder toeristen. In het bergachtige deel in het noorden kun je skiën, maar er is ook veel ruige natuur en bijzondere cultuur te vinden. Het zuiden van Moravië is vooral bekend als wijngebied en als plek waar je die andere belangrijke Tsjechische stad aantreft: Brno. Ten noorden van Brno is een groot natuurgebied met vele druipsteengrotten en ondergrondse stroompjes.

Goedkoop naar: Tsjechie?

Vind jij Tsjechie leuk?