Naar Praag

Beoordeling: Praag

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Tsjechie

Populaire bestemmingen


Praag goedkope vakantieVeel bezoekers van de stad Praag gaan met enthousiaste verhalen weer huiswaarts. Praag is een verrassende stad voor hen die onbekend zijn met Tsjechië en de historie die heeft plaatsgevonden in het hart van Europa. Praag is mooi gelegen aan de rivier de Moldau en bestaat uit zowel een nieuw als een oud gedeelte. De historische stad is in feite één groot openluchtmuseum. Hier tref je adembenemend mooie kathedralen, smalle steegjes en uitgestrekte pleinen aan. Praag kent een enorme hoeveelheid historische gebouwen en mag zich met recht één van de mooiste steden van Europa noemen. Zeker sinds veel oude gebouwen in hun voormalige glorie zijn hersteld met hulp van geld uit Europa (sinds 2004 maakt Tsjechië deel uit van de Europese Unie).

Wat te doen?

Karelsbrug PraagWat je zeker moet doen wanneer je in Praag bent, is de Karelsbrug met zijn barokke beelden oversteken om vanaf daar de stad in de schemering te aanschouwen. Je waant je hier in een sprookje uit duizend-en-één-nacht. Aan de overzijde van de brug kom je op het oude stadsplein met het oude stadhuis en de beroemde astronomische klok. Bovenop een heuvel prijkt de Burcht Vyserah uit de negende eeuw. De burcht is een bezoek meer dan waard. Hier vind je onder andere een historisch museum, de koninklijke tuinen en de imposante St. Vitus-kathedraal. In het Gouden Straatje heeft de beroemde schrijver Franz Kafka ooit gewoond en gewerkt.

Van een heel andere orde, maar niet minder sfeervol, is de nieuwe stad. De nieuwe stad is modern met hippe kroegen (natuurlijk moet je niet vergeten een echt Tsjechisch pilsje te nemen, bij voorkeur in een flinke pul) en dure merkwinkels. Hier vind je gezelligheid tot in de late uurtjes en kun je desgewenst je creditcard plunderen. Mocht je je vakantie in Praag low-budget willen houden: ook dat is goed mogelijk. Er zijn winkels en warenhuizen in iedere prijscategorie. Houd er wel rekening mee dat Praag een toeristische stad is en de prijzen hier dus wel wat hoger (maar nog steeds budgetvriendelijk!) liggen dan in de rest van het land. Ga je uit eten, dan krijg je altijd veel waar voor je geld. Iets waar wij Hollanders natuurlijk gek op zijn.

Praag is trouwens dichterbij dan je denkt. Met de auto vanaf Utrecht kun je er in negen uurtjes rijden zijn. Een goedkope vlucht vanaf Schiphol, Düsseldorf of één van de regionale Nederlandse vliegvelden behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Goedkoop naar: Praag?

Vind jij Praag leuk?