Naar Turkije all inclusive

Beoordeling: Turkije all inclusive

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Turkije

Populaire bestemmingen


Voor vakanties naar Turkije is de all inclusive-formule populair. Je verblijft in een luxe hotel aan de kust en drie maaltijden, lokale drankjes en snacks zijn bij de prijs inbegrepen (die je vaak samen met de vlucht al hebt betaald). Voor vele is de all inclusive-formule ideaal. Je hebt van tevoren je budget bepaald en daar komen geen kosten voor eten en drinken meer bij. Daarnaast hoeft je niet zelf te koken of iedere dag op zoek te gaan naar een restaurant.

Bij een hotel dat werkt met de all inclusive-formule krijg je bij het inchecken een polsbandje om. Zo kan het hotelpersoneel zien dat u er gast bent en geniet u van lokale drankjes, maaltijden en het gebruik van de hotelfaciliteiten. Niet bij ieder hotel zijn de voorwaarden voor all inclusive hetzelfde. Je doet er dus goed aan vooraf te checken wat bij jouw hotel ‘alles inbegrepen’ precies inhoudt.

Het all inclusive concept

De eerste organisatie die het concept van all inclusive introduceerde was Club Med. In eerste instantie was deze in 1950 gestarte formule eenvoudig van opzet, maar later werd het een concept voor mensen die geld te besteden hadden en hun vakantie in luxe wilden doorbrengen. De all inclusive-formule is omarmt door de reiswereld en is vooral populair bij de grote toeristische bestemmingen, waartoe ook de zuidkust van Turkije behoort.

All inclusive hoort bij een vakantie in een hotel op een zonnige bestemming, waarbij je het terrein van het hotel niet per se hoeft te verlaten om ‘iets van het land te zien’. Vaak gaat het om lekker relaxen, een beetje zwemmen, lekker eten, alcoholische drankjes drinken en je later vermaken door het animatieteam en alle faciliteiten van het hotel. De zogenoemde luie vakantie, zeg maar. Ideaal als je na een jaar hard werken helemaal tot rust wilt komen en vooral ook als je vooraf een bepaald budget voor je vakantie in je hoofd hebt en je dat ter plekke niet wilt overschrijden.

All inclusive en ultra all inclusive

Om onderscheid aan te brengen in de verschillende typen all inclusive-vakanties is de term ‘ultra all inclusive’ bedacht. Dit is een nog uitgebreidere variant van de all inclusive-vakantie. Bij een ‘ultra’-vakantie krijg je in plaats van drie maaltijden de hele dag te eten (je kunt zo vaak en zo veel nemen als je wilt) en zijn alle drankjes (niet alleen de lokale) bij de prijs inbegrepen. Meestal kun je dan dus 24 uur per dag (of in ieder geval een groot deel van die 24 uur) alles eten en drinken wat je wilt. Soms zijn er ook nog uitgebreidere faciliteiten of activiteiten. Ook voor een ultra all inclusive-vakantie doe je er goed aan om vooraf te controleren wat het hotel of resort hier precies onder verstaat.

De keerzijde van all inclusive 

Elk voordeel heeft een nadeel zo is ook kritiek op all inclusive-vakanties. De resorts zijn vaak gebouwd op een afgelegen locatie en toeristen worden niet gestimuleerd ook maar iets te ondernemen om het terrein te verlaten. Soms is de omgeving buiten het bewaakte terrein van het hotel ook gewoon gevaarlijk, doordat het onrustig is in het land of doordat er criminelen rondlopen die erop uit zijn om argeloze toeristen te beroven. Daarnaast worden de resorts gerund door grote bedrijven, die er veel geld aan verdienen maar die geld weghouden van lokale bedrijven. Zo zijn ook eventuele excursies vaak direct in het all inclusive-resort te boeken. Daar staat weer tegenover dat er natuurlijk wel veel personeel voor zo’n groot complex nodig is en dat de lokale werkgelegenheid dus wordt gestimuleerd als er ergens een resort wordt gebouwd.

Goedkoop naar: Turkije all inclusive?

Vind jij Turkije all inclusive leuk?