Naar Curaçao

Beoordeling: Curaçao

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Spanje

Populaire bestemmingen


Vakantie AntillenKoning Willem-Alexander is Koning der Nederlanden. Daaronder vallen behalve Nederland ook die fijne Caribische gebiedsdelen. En iedere Nederlander wil wel een keer zelf gaan checken hoe het weer aan die kant van het koninkrijk is. We kunnen je trouwens wel verklappen: dat weer is altijd goed. Zowel in de zomer als in de winter kun je rekenen op veel zon een een temperatuur van zeker zo’n 27 graden Celsius! Curaçao, here we come!

Curaçao is een fijne bestemming voor als je het midden in de winter helemaal hebt gehad met dat koude en grijze weer. Even lekker opladen en enorm bruin weer terugkeren. Wie voelt daar nu niets voor? Maar Curaçao is méér dan alleen een prettige zonbestemming. Door de lange invloed van de Nederlanders op het eiland is het verworden tot een stukje Nederland in de tropen. Prachtig zijn bijvoorbeeld de panden uit de periode van de Gouden Eeuw: echt Hollandse gevels, maar dan in pastelkleuren geschilderd. Van de binnenstad van de Curaçaose hoofdstad Willemstad staat een deel op de Werelderfgoedlijst. Ook zijn sommige landhuizen en plantagehuizen tot monument verklaard.

Hollandse vakantie in de tropen

curacao zonsondergangOp Curaçao kun je alleen doen wat je ook in Nederland in je vakantie zou willen doen, maar dan met gegarandeerd (of bijna gegarandeerd) lekker weer. Zin in een broodje kroket? Geen punt, de hoogtepunten van de Hollandse cuisine zijn ook hier gewoon op iedere straathoek verkrijgbaar. De lokale keuken is zwaar en pittig met stoofschotels van kip en geitenvlees en rijstgerechten met bonen en aardappelen. Er wordt ook veel zoetigheid gegeten en uiteraard tropisch fruit, al dan niet in de vorm van exotische shakes.

Curacao Strandvakantie

Curaçao kent vele feesten. Niet alleen de bekende Nederlandse feestdagen worden hier uitbundig gevierd, maar ook het Zuid-Amerikaanse carnaval met zijn kleurrijke parades en uitgedoste mensen zie je hier in vol ornaat voorbijtrekken. Daarnaast zijn er vele lokale feesten en feestdagen. Als je wat langer op het eiland verblijft, is de kans dan ook aanzienlijk dat je zo’n multicultureel feestje mee mag maken.

Curaçao is sinds mensenheugenis al een aantrekkelijke locatie, vooral vanwege de strategische ligging in het Carabische gebied. Het is dus niet zo vreemd dat de West-Indische Compagnie het jarenlang als succesvolle uitvalsbasis heeft geëxploiteerd. Ook de Spanjaarden en de Engelsen hebben tijdens hun overheersingsperiode geprofiteerd van de uitgebreide handelsmogelijkheden. Tegenwoordig leeft Curaçao vooral van het toerisme. Het klimaat, de vriendelijke mensen, de mooie bezienswaardigheden, de goudwitte stranden en de helderblauwe baaien aan de zuidkust maken het eiland hier bij uitstek voor geschikt.

Ideale reistijd voor Curaçao

Curaçao is eigenlijk jaarrond een prima bestemming. De gemiddelde temperatuur bedraagt ruim 27 graden. In de echte zomermaanden is het vaak nog flink warmer, maar er staat hier altijd een aangenaam eilandbriesje, zodat het nooit zo benauwd aanvoelt als in Nederland. Wil je er een echt actieve vakantie van maken, dan kun je misschien het best in de periode van januari tot en met april gaan. Ook in de winter is dit dus een prima bestemming. Reken er wel op dat oktober, november en december de natste maanden van het jaar zijn. Tijdens deze periode kan er geregeld een tropische bui vallen. Maar hoe erg is dat bij een temperatuur van bijna 30 graden?

Bezienswaardigheden op Curaçao

Zwemmen dolfijnenNaast genieten op het strand of van de mooie gekleurde huisjes in de haven van Willemstad, is er nog veel meer te doen op het eiland. Bezoek bijvoorbeeld de beroemde drijvende markt aan de De Ruijterkade, geniet van de leuke winkeltjes of maak een wandeling in het schitterende Christoffelpark waarin ook het hoogste punt van Curaçao zich bevindt: de Christoffelberg met zijn 375 meter.

curacao duikenUiteraard kent Curaçao uitgebreide watersportmogelijkheden. Naast surfen, zeilen en waterskiën kun je hier perfect snorkelen en duiken, al dan niet in combinatie met dolfijnen. Het water is warm en helder en er is ook onder water veel moois te zien. Het maken van een boottocht of een bezoek aan de grotten met hun bijzondere muurschilderingen behoort ook tot de mogelijkheden. Wat minder bekend om te doen (maar wel erg leuk) is een bezoek aan de kleine dierentuin van Curaçao, die centraal ligt in de wijk Cas Cora. Een bezoek aan de struisvogelboerderij met meer dan 600 vogels is een geweldige ervaring voor het hele gezin.

Goedkoop op vakantie naar Curaçao

vliegvakantie curacaoWat veel mensen tegenstaat zijn de lange vliegtijden en de hoge kosten voor een vakantie op Curaçao. Aan dat eerste is niet zo veel te doen, behalve dat je probeert het je tijdens de 10 uur durende vlucht (van Amsterdam naar Curaçao) zo comfortabel mogelijk probeert te maken. De vluchtduur kan zowel op de heen- als de terugreis nog behoorlijk afwijken, afhankelijk van de windrichting en de precieze vliegroute.

Aan het tweede aspect (de kosten) is wel degelijk wat te doen. Een vakantie naar Curaçao hoeft je niet per definitie de kop te kosten. Regelmatig vind je last-minuteaanbieding van een vlucht inclusief accommodatie voor een aantrekkelijke prijs. Wacht dus gerust even af met boeken totdat je een interessante aanbieding voorbij ziet komen. Bevalt de prijs je niet? Dan zoek je toch gewoon even verder? Kijk overigens niet alleen naar specifieke data, maar ook naar de dagen eromheen. Het helpt als je een beetje flexibel bent in wanneer je vakantie kan beginnen. Het kan ook lonen om ook naar vluchten vanaf andere luchthavens (Frankfurt, Brussel of Dortmund) of naar die met een tussenstop te kijken.

 

Goedkoop naar: Curaçao?

Vind jij Curaçao leuk?