Naar Mallorca

Beoordeling: Mallorca

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Spanje

Populaire bestemmingen


Mallorca (Majorca in het Spaans) is een zeer populaire toeristische bestemming in de Middellandse Zee. Het vakantie-eiland verwerkt jaarlijks niet minder dan 10 miljoen bezoekers. Je treft er vooral veel Duitsers aan, vandaar de algemeen bekende geuzennaam ‘Klein Duitsland’. Maar Britten, Nederlanders en Spanjaarden zelf kom je er ook in ruime mate tegen.

Mallorca vormt met vijf andere eilanden de Balearen. Een andere bekende vakantiebestemming in de Balearen is het ‘feesteiland’ Ibiza. De Balearen vormen een autonome regio van Spanje en de hoofdstad is Palma op het eiland Mallorca (Palma de Mallorca).

In het (verre) verleden is Mallorca door verschillende volkeren overheerst geweest. Zo zijn het onder meer Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Moren geweest, die er de dienst hebben uitgemaakt. Ook is het eiland in de Middeleeuwen nog een tijd een zelfstandig koninkrijk geweest. Zelfbestuur kreeg het eiland in 1983 van Spanje.

Toerisme naar Mallorca

Net als op veel van de Canarische eilanden, liggen de belangrijkste toeristische bestemmingen op Mallorca in het zuiden. Bij de hoofdstad Palma ligt het strand Playa de Mallorca. Maar ook ten westen en ten oosten van de hoofdstad tref je kilometerslange zandstranden en helderblauw zeewater aan. De temperatuur is van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar uitstekend te noemen. ‘s Zomers ligt de temperatuur vrijwel altijd tussen de 20 en 30 graden. Door de ligging op zee waait er ook altijd een verkoelend briesje, waardoor het niet snel te heet aanvoelt. Ook is het eiland geliefd bij al dan niet bejaarde overwinteraars door zijn zeer milde winters.

In het noorden ligt de badplaats Alcudia, waar vooral jonge gezinnen op afkomen. Bij de hoofdstad ligt ook het internationale vliegveld, waar veel toeristen op het eiland aankomen. Andere toeristen komen met de veerboot vanuit Spanje, bijvoorbeeld via Valencia of Barcelona.

Vermaak en ontspanning

Tot de toeristische uitstapjes behoren eilandtours, boottochtjes en jeepsafari’s. De hoofdstad Palma heeft ondanks het massale toerisme haar charme weten te behouden. Zelf een auto huren om het eiland te verkennen is natuurlijk ook een goed idee. Aan de westkust tref je ruige rotsen aan, aan de oost- en zuidkant mooie baaien en stranden. De hoogste berg op Mallorca, de Puig Major, is 1445 meter hoog. Er leidt een weg langs schilderachtige dorpjes zoals Valldemossa naar de top, die overigens zelf militair gebied vormt.

Hou je van wat meer actie, dan kun je op Mallorca ook goed parasailen, jetskiën, waterskiën, duiken, snorkelen en diepzeevissen. Er zijn volop gezinsactiviteiten in de vorm van water- en attractieparken en parken waar je dolfijnen of safaridieren kunt bekijken. Degenen die jong zijn (of zich jong voelen) kunnen hun hart ophalen in de vele discotheken, bars en kroegen die je in grote mate rondom de hoofdstad en in Alcudia vindt. Ben je moe van alle indrukken, dan kun je je tegoed doen aan de culinaire rijkdom die de Spaanse keuken biedt. Natuurlijk is er veel vis, maar je treft er ook veel traditionele gerechten met lekker verse aubergines, paprika’s en tomaten aan.

Goedkoop naar: Mallorca?

Vind jij Mallorca leuk?