Naar Chersonissos

Beoordeling: Chersonissos

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: Griekenland

Populaire bestemmingen


Hét vakantieparadijs voor jongeren. Zo staat de havenstad Chersonissos op het Griekse Kreta bekend. En dat was nog vóór het eerste seizoen van de RTL5-serie Oh Oh Cherso waarin acht Hagenezen worden gevolgd tijdens hun bandeloze verblijf in een villa met zwembad.

Een goedkope vakantie naar Chersonissos boek je niet als je met een boekje en een drankje onder de parasol wilt relaxen. Nee, uitrusten doe je thuis maar. Naar ‘Cherso’ kom je om te feesten! Feest is het hier dan ook 24 uur per dag.

Star Beach

Als je je roes van de vorige avond hebt uitgeslapen, kun je weer een beetje in de stemming komen op Star Beach. Hier verzamelen alle jongeren die op vakantie zijn zich overdag op ligbedden rondom de zwembaden en op het strand. Ook hier is van rustig liggen natuurlijk geen sprake. Continu dreunen de beats over het terrein en word je uitgenodigd te dansen en te feesten. In de zomermaanden zijn er grote open-air dansfeesten. Ook spreek je hier af in welke discotheek of kroeg je elkaar ‘s avonds weer ontmoet.

Star Beach ligt aan de oostkant van Chersonissos en het is zo’n 25 minuten lopen vanuit het centrum. Natuurlijk kun je ook een taxi nemen. Op Star Beach zelf hoef je niks te kort te komen. Er is een supermarkt en natuurlijk kun je je tegoed doen bij de vele barretjes en uitgiftepunten van snacks. Heb je wat compensatie nodig voor alle drank en fastfood? Je kunt bij Star Beach ook aan diverse watersportactiviteiten deelnemen en bungeejumpen.

Natuurlijk is het op Star Beach vooral zien en gezien worden. Je kunt je in de zomermaanden door de massa proberen door te wurmen of meedoen aan de schuimparty. Maar misschien kun je Star Beach nog wel beter ervaren vanaf een rubberen band op de Lazy River, die je langs de verschillende cocktailbars in het water voert.

Chersonissos-Haven

Vroeger was het hier een rustig vissersdorpje. De haven heet overigens eigenlijk Limin Chersonisou. Het échte Chersonissos ligt meer landinwaarts. Door de invasie van toeristen staat Chersonissos-Haven nu bekend als het enige echte Cherso. In het vakantieseizoen van voorjaar tot najaar werken de meeste inwoners van de plaats in het toerisme. Wanneer de toeristen vertrokken zijn, stappen ze over naar de landbouw. Er wordt dan geld verdiend met de oogst van gewassen.

Alleen voor jongeren?

Het lijkt nu alsof je hier alleen moet komen als je de 21 nog niet bent gepasseerd. Toch kan Chersonissos ook een prima bestemming voor stellen of gezinnen met kinderen zijn. Je doet er dan wel goed aan de megadrukte van juli en augustus te vermijden en bij het uitzoeken van je accommodatie er rekening mee te houden dat je je niet direct tussen de kroegen en disco’s bevindt. Voor de rest is het een prima, zon zekere bestemming met alle faciliteiten die je ook in Nederland vindt. Ook de duur van de vlucht (zo’n drie uur) is behapbaar.

Goedkoop naar: Chersonissos?

Vind jij Chersonissos leuk?