Naar Bangkok

Beoordeling: Bangkok

  • Party
  • Weer
  • Eten
  • Cultuur

Onze aanrader: New York

Populaire bestemmingen


Thailand is al jaren populair als dé bestemming voor backpackers. Je treft er bijna meer reizende westerlingen aan, dan dat er inwoners zijn. Bangkok als bestemming voor een (kortere) citytrip is sterk in opkomst. Ook mensen die niet van gesleep met rugzakken en slapen in vieze, drukke slaapzalen maken nu graag kennis met de bruisende Aziatische cultuur.

BangkokWees je er wel van bewust dat de cultuur in Bangkok – hoe rijk ze ook mag zijn – weinig te maken heeft met de Thaise cultuur. Net zoals je de Nederlandse cultuur onmogelijk kunt beoordelen met een citytrip naar Amsterdam. Dat neemt niet weg dat een bezoek aan Bangkok altijd een bijzondere ervaring is. Bangkok is zowel een traditionele als een moderne stad. Als je kennis wilt maken met het authentieke Bangkok, dan moet je zeker een bezoek brengen aan een paar van die schitterende tempels en ga je heerlijk eten in zo’n echt Thais eettentje.

Een goede manier om het authentieke Bangkok te leren kennen is op de fiets met een gids. Laat de gids je leiden door de steegjes van de Chinese wijk (Chinatown) of duik de groene buitengebieden in en geniet van de frisse lucht en de zon. Een bezoek aan een lokale markt of een van die prachtige tempels is natuurlijk ook gemakkelijk op de fiets gemaakt.

Bezienswaardigheden in Bangkok

koninklijk paleis van BangkokHet koninklijk paleis van Bangkok is één van die bezienswaardigheden die vrijwel iedereen wil zien. Het paleis bevindt zich op een schiereiland aan de westelijke oever van de rivier. Het is tegenwoordig geen officiële residentie van de Thaise koning meer, maar het wordt nog wel af en toe voor ceremoniën gebruikt. Binnen de muren van het complex tref je ook de beroemde Smaragdgroene Boeddha en de belangrijke tempel Wat Phra Kaew aan. 

Een andere tip is het maken van een boottocht over het water. Over de Chao Phraya vaart een waterbus die je goedkoop van A naar B brengt. Ondertussen geniet je van het uitzicht en alles wat er aan de waterkant gebeurt. Natuurlijk kun je ook één van de vele privébootjes boeken. Dan betaal je uiteraard meer, maar je kunt ook meer bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een drijvende markt? De grootste en meest gefotografeerde bevindt zich overigens wel een flink eind ten zuiden van Bangkok, maar er zijn direct buiten de stad ook een paar kleinere te vinden. Een unieke sfeer met vele geuren en kleuren!

Wat Pho is één van de grootste tempels in Bangkok. De tempel is beroemd om z’n enorme gouden Boeddha, waarschijnlijk het meest gefotografeerde object in heel Thailand.

Goedkoop en modern vermaak

The EmporiumNatuurlijk hoeft je citytrip naar Bangkok niet alleen in het teken van ‘authentiek’ te staan. Ook het moderne Bangkok heeft veel te bieden aan cultuur en vermaak. Wanneer je een schitterend uitzicht over de stad wilt zien, beklim je het best de Bayoke Sky Tower. Wil je graag goedkoop shoppen? Ga dan naar de Nakhon Kasem-markt of het goedkope shoppingcenter MBL. Mag het wel wat kosten of wil je je gewoon vergapen aan de luxe, breng dan een bezoek aan The Emporium.

De moderne stad wordt overdag bevolkt door zakenlui. In de avond is het noordelijke deel een belangrijke uitgaanswijk, waar je je nooit hoeft te vervelen. Ook tref je hier de beroemde nachtmarkt aan.

Een andere voordelige optie om je in de stad te vermaken, is het brengen van een bezoek aan het stadspark Lumpini. Hier vind je, analoog aan het Central Park in New York, een groene oase van rust te midden van de drukte van de stad. Ga lekker uitgebreid picknicken of bezoek Thaise bokswedstrijden in het stadion dat je ook in het park aantreft.

Buiten Bangkok kun je de Sukhumvit Road met z’n vele winkels, musea en restaurantjes volgen. Deze weg loopt helemaal door tot de grens met Cambodja. Ook een dagtrip naar de beruchte Birma-spoorlijn, in de Tweede Wereldoorlog door krijgsgevangenen aangelegd,  is populair onder toeristen. Natuurlijk zie je tijdens de trip ook de ‘Bridge over the River Kwai’. Andere uitstapjes zijn raften of kanoën of een bezoek aan traditionele dorpjes en olifantenkampen.

Vliegen naar Bangkok

Vliegen naar BangkokVliegtickets voor Bangkok lijken duur, maar door vooraf goed onderzoek te doen, kun je veel besparen. De kosten voor tickets zijn afhankelijk van de luchthaven die je kiest, van de luchtvaartmaatschappij, van de periode van vliegen en van je keuze voor een rechtstreekse dan wel niet-rechtstreekse vlucht. Als een overstap voor jou tot de mogelijkheden behoort, heb je veel meer keuze uit diverse maatschappijen en is je kans op een goedkoop ticket een stuk groter. Kijk ook niet alleen naar Schiphol als luchthaven van vertrek, maar probeer het ook over de grens in bijvoorbeeld Brussel, Düsseldorf of Frankfurt.

Goedkoop naar: Bangkok?

Vind jij Bangkok leuk?